Hamis valóság

Észrevettétek, hogy olyan korban élünk, amikor a médiában bárki, bármit állíthat, bármilyen saját elképzelést, következtetést igazságként tálalhat, és a lehengerlő közlésmód, zengzetes szóhasználat, látvány mögött elsorvad az őszinteség, hitelesség, és alázat a kommunikáció módjának fontos szerepe iránt, és ez a látszatvilág erősödéséhez és a tudatosságszint visszaeséséhez vezet?

Olyan világban élünk, ahol a megtévesztés szinte már művészi szintre érkezett.

Hadd hozzak egy banális példát egy, az interneten keringő dokumentum filmből. (Forrás: Spektrum)

„Tesla gyenge volt, és magányos. Páratlan, de különc lángelme, aki egyik imádott galambja pusztulásán bánkódott. Tudta, hogy bevégezte életművét. Lefeküdt hát az ágyába, és várta a halált. 3 nap múlva találták meg a holttestét.”

Mondja mindezt a dokumentum film kommentárja, teljesen komolyan, bármilyen forrás megnevezése nélkül, mintha ott ült volna mellette, és élőben közvetíthette volna, vagy visszaemlékezhetne ezzel kapcsolatban bármire is. A szóválasztás még csak nem is utal arra, hogy mindez feltételezés, jelentőségét veszíti, kiről, mit állítunk, mi mindent engedünk meg magunknak saját céljaink érdekében, és kopik az energetikai minőség.

Mostanra bárhonnan vehetünk példát a jelenségre, akár régészeti, politikai, sőt spirituális megnyilvánulásokból is, vagy hétköznapjainkból, a folyamat semmit sem kímél.

Most jön a lényeg: a rengeteg félrevezető, hamis kommunikációs megnyilvánulás között csodálatos módon pozitívan is tekinthetünk erre a folyamatra, hiszen pont ez a világ tudja kiváltani egyre több emberben a belső intuíció, megérzések erősödésének igényét, mert a külvilágból érkező információkra egyre kevésbé lehet támaszkodni. Egyre többekben érik meg a belső kapcsolódás, a megérzés fontossága, hogy energiákat is lássunk a szavak mögött, ne csak adatokat, röpködő szavakat, lehengerlő, határozott fellépést.

A tudatosság, és a vele járó látásmód erősödése, mint működésforma, egyfajta védelmet is ad számunkra az információ szabadságának szabadossá válása során. Duális létezésünkben, ami lefelé próbál húzni, azt tudatos figyelemmel arra is használhatjuk, hogy felfelé emelkedhessünk. Emiatt fontos a látásmódon, érzékelésen, figyelmünkön csiszolni, hogy észrevegyük, mi merre tart, és mi merre mozdulhatunk általa.Klikk a képre

Klikk a képre


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!