Változó igazságok

Az indító gondolat így hangzik: “A te világodban keress igazságokat, ne másokéban.”

Sokan szenvednek ún. igazságérzettől, amikor szerintük másnak másként kellene gondolkodnia, cselekednie, döntenie, látnia dolgokat – sőt, őt másként kellene megítéljék. Amikor nem értik, más miért nem fogadja el az ő igazságukat, véleményüket, nézőpontjukat, miért vannak olyan véleménnyel róluk, ami szerintük nem fedi a valóságot, és próbálnak másokat meggyőzni saját igazukról, vagy épp önmagukat próbálják a békesség kedvéért meggyőzni mások igazáról, de feszengnek a felvett igazságokban.

Ha tartós békét szeretnél, tanuld meg megfelelően kezelni saját igazad, saját véleményed és mások igazát, mások véleményét. Igazság annyi van, ahány világ közelíti meg. A megközelítés pedig függ tudatosságszintektől, rálátás fokától, tanulási folyamatoktól, meglátott és meg-nem-látott információk arányától stb. gyakran nem is az igazság valósága a tanítás, hanem az, hogyan tudjátok kezelni, megélni egymás igazságát.

Nagyon sok eddigi igazságnak kell felborulnia ahhoz, hogy Új Világ jöhessen. Érdemes most nem zsigerből rögtön igazságok mellett kiállni, azokért harcolni, hanem előbb azt megvizsgálni, aktuális-e még a korábbi igazság (értsd elgondolás, vélemény, meglátás, információ).

Lehet azért jönnek szituációk, amik az igazságainkat, hitrendszereinket, eddigi gondolati, érzelmi kényelmünket döngetik, mert nekünk magunknak kell valamiben változni, valamin változtatni. Előfordul, hogy akit lelki békénkbe betolakódónak, “ellenségnek” tartunk, csak segíteni érkezett, hogy valamit meglássunk, valamire rádöbbenjünk. Ha az köt le, a másik milyen szerepet játszik el ezért, elcsúszhatsz attól, amit meg kell láss, meg kell tanulj, és egyre erősebb, egyre nehezebb formában próbál majd megközelíteni az új igazság.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!