Döntéseink

Tegnap egyikőtök nálam volt, és beszélgettünk egy nagyot Symbolon kártya társaságában, és szeretnék kiemelni valamit ebből a beszélgetésből.

Nagyon fontosak most a döntéseink!

Ám nem csak az számít döntésnek, hogy mit csináljak, mit válasszak, mit tegyek. Az is döntésnek számít, mit, hogyan éljek meg, mihez, hogyan álljak hozzá, milyen tanításból mennyit engedjek magamnak feltárulni.

Úgy képzelhető el ez legegyszerűbben, hogy egy labirintus közepén állunk, és szeretnénk kijutni belőle. Racionális döntésekkel azonban folyton csak a sűrűjébe kerülünk vissza. A kivezető út olyan döntéseken múlik, mihez hogyan viszonyulok, mire hogyan tekintek, miből mennyit értek meg, mert EZ utóbbi megváltoztatja a terepet, míg a racionális döntésekkel ugyanazon kijárat nélküli terepen futkosok a legbriliánsabb ötleteimmel is.

Mintha a boldogságomhoz az út nem azon múlna, hogy akkor igent mondok valamire, vagy nemet; sikerül-e valami, vagy sem, hanem hogy fel tudom-e mérni, hogy amikor nem vagyok boldog, mitől nem vagyok az. Úgy kellene döntéseket meghozni, hogy azok belső rezdüléseinkkel legyenek összehangban, mert a külvilág mindig a belső tanítását szolgálja.

Ha hozzáállásunk elsődleges célpontja miből, mit tanulhatok, és nem az, mivel mit érhetek el ebben az életben, vagy mit, hogyan kerülhetnék el – nagyon megváltozhat az élet! Ehhez azonban el kell dönteni, mi alapján hozok meg döntéseket

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!