A telihold kapuja

Egyre többen érezzük úgy, hogy nehezedik a mindennapok batyuja, amit cipelni kell. Jól érezzük! Túl sok gondolatunk, reakciónk, érzelmünk, választásunk nem helyét álló már, ezért súlyként jelennek meg, és nem támogatásként. Ráadásul faramuci módon beépülnek az igazságképünkbe, nehogy feltűnjön, hogy nem odavalók, így megpróbáljuk a rendelkezésre álló életterületeinken ide-oda rakosgatni őket, “kidekorálással” (önámítás, győzködés) igyekszünk elfogadhatóbbá tenni a szívünkre, vállainkra nehezedő terheket, mert megváltoztatni, elengedni, kirakni őket nem merjük.

A december különösen sok ilyen régi berögződést, gondolatot, reakciót mozgat meg bennünk, ezért lassan kikopik az emberek szeméből a könnyed fény, mert leköti őket a győzködés, a küszködés, a harc, a menetelés, és már nem látják, hol menetelnek, csak bolyongnak a megszokás homályában. Időnként belekapaszkodnak valami útbaeső kikapcsolódásba, és utána megy minden tovább, ugyanúgy.

fullmoonmediA ma éjjeli telihold csodálatos kaput nyit fényével a bátraknak, akik megelégelték a súlyokkal zsonglőrködve menetelést, s ha időt szakítanak a befeléfordulásra, belső munkára, ráláthatnak azokra a súlyokra, amik már egyáltalán nem szolgálják őket, mégis hagyják, hogy prioritásként csüngjenek rajtuk, mert megkívánja a komplexusok, félelmek, önértékelési problémák stb. ellensúlyozása.

Gyakran maga  a kilátástalanság érzete is fokozza a súly érzetet. Hiába látjuk már, hogy mit nem szeretnénk tovább, azt nem találjuk, hogyan haladjunk előre másként (vagy megvan, de nem tetszik); így marad a régi változat. A Spirál Energia Forrása mindig jelzi nekünk a kapukat, lehetőségeket, amikor könnyebben találhatunk útbaigazításra, amikor megtisztulhatunk felesleges súlyoktól – és a mostani telihold is erre ad lehetőséget.

A kapu két oldalú: lepakolható a felhalmozott súlyok egy része, hogy kicsit fellélegezhessünk, ha hajlandóak vagyunk tenni érte;  vagy még jobban feszíthetnek a telihold hatására, ezért ezen a héten előfordulhat, hogy ingerlékenyebbek, érzékenyebbek, stresszesebbek, pörgősebbek, vagy még fáradtabbak leszünk, mint általában.

A Spirál Fórumosok minden ilyen alkalomra speciális gyakorlatokat kapnak, amik segítik őket, ha úgy döntenek, hogy élnek velük. Az új energiák mindenkire rátalálnak, de nem mindenki dolgozza be azokat. Mintha lufit kellene felfújnunk, és azt mondanák. “Tessék, itt egy gázpalack, élj vele”. Mi pedig azt mondanánk: ” Klassz, de inkább küszküdök azzal, hogy tüdőből fujjam fel.” A végeredmény pedig mi lesz? A gázzal töltött lufik maguktól repülnek a magasba, a saját levegőnkkel felfújt lufik esetében  pedig azon túl, hogy mi magunk is levegő után kapkodunk, a lufik semerre sem mozdulnak. Éljen a szabadakarat! :good:

Manapság rengeteg módja van annak, hogy egy kicsit befelé forduljunk, és figyeljünk. Aki nem ismer semmilyen lehetőséget erre, de úgy érzi, hogy annyira elege van már sok mindenből, ma próbáljon meg “nem tüdőből lufit fújni”, hanem töltsön kicsit önmagán. Erre akár egy egyszerű légzőgyakorlat is remek lehetőség a telihold kapujával:

full-moon3Helyezkedj el kényelmesen! Gondolatban fókuszálj a telihold fényére, és képzeld el, hogy mint egy kapu, megnyílik Neked, és áramlik át rajta a fény. Belégzéssel szívd be magadba ezt a fényt, és képzeld el, ahogy a levegő áramlik a testedbe, úgy töltődik fel a tested is fénnyel. Kilézgésnél ne magadból fújd ki a fényt, hanem a kapuból továbbra is áramló fényt fújd a szeretteid felé, őket töltsd fel vele, vagy fújd a Föld felé. Újabb belégzéssel saját magadat töltögesd, kilégzéskor pedig a kapun át áramló fényt mindig valaki máshoz juttasd el (vagy fénygömböt fujj, ami körbe veszi, vagy a testét töltsd fel vele), vagy töltögesd vele a Föld légterét.

Annyi ilyen légzést végezhetsz, amennyit csak akarsz, ahányszor csak kedved van hozzá a nap során. Nem kell feltétlenül megvárni, míg a fizikai telihold fénye megjelenik, a kapu már nyitva van!

4 thoughts on “A telihold kapuja

  1. dzsudi

    Nagyon szemlèletes a lufis példa. :) Pont nem a legjobb passzomban végeztem el a fenti gyakorlatot, és olyan nyugalmat hozott, egy pillanat alatt kiszedett a rossz passzból. Melegség járja át a szívemet. Köszönöm, hogy megosztottad velünk.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!