A hétfejű sárkány szindróma

Ma olyasmiről szeretnék írni pár gondolatot, ami előtt legtöbbször értetlenkedve állunk, ha beleesünk a tanításába, ez pedig a „többszörös kamikus réteg megmozdítása”.

Lehetőség van arra, hogy felgyorsuljanak karmikus tanítások, de ezek egyben nagyobb mélységekkel, nehezebb megéléssel is járhatnak.

A nehézséget az okozza, hogy ha mondjuk a karmikus tanulás folyamata az ásás, akkor az ásónkkal a szokott módon, és szokott rutinnal kanyarintunk bele a földbe, de amikor kifordítjuk a földet, döbbenten érzékeljük, hogy háromszor, tízszer olyan súlyú föld mozdult meg, mint várható volt – s ha már ott van, el kell takarítsuk onnan – ráadásul olyasmik szabadulnak fel a föld alól, amik értelmezhetetlenek, amik szinte letaglózzák az embert, holott nem vagyunk olyan eget rengető szituációban, ami ezt indokolttá tenné – épp csak több ugyanolyan dolgot mozdítottunk meg egymáshoz tapadva, ami egynek tűnik.

A folyamat általában elhúzódik, mire túljutunk rajta – ezért játhat egészségügyi gondokkal, mély lelki hullámokkal, kilátástalanság érzettel stb – , de nem azért húzódik el, mert mi nem vagyunk hajlandóak érdemben foglalkozni vele, hanem azért, mert az összes odatartozó réteg végigvonul rajtunk, amiből mi csak annyit érzékelünk, hogy még mindig?? Még mindig nem tudok kilábalni belőle? Még mindig nem ér véget a kínlódás, a nehéz érzések ami ezzel jár? Még mindig nem sikerül kidolgoznom, amit kell? Mintha mi lennénk a hétfejű sárkány, akinek nem egyetlen, hanem hét elmével, hét egóval kellene megküzdenie egyszerre.

Nem arról van szó, hogy nem csináljuk, amit kell, nem is arról, hogy nem jól csináljuk, hanem arról, hogy sokkal többet csinálunk, mint gondolnánk, és annak függvényében, ki milyen jól dolgozik a tanulási folyamaton, egész sok réteget besorakoztathat saját lelkünk, úgy, hogy nem is vagyunk tudatában.

Ez azért fontos lehetőség, mert lineárisan haladva sohasem érünk végére a tanulnivalóknak, csak oda-vissza passzoljuk a labdákat, így viszont megtanulhatunk zsonglőrködni egyszerre több labdával is, és ezzel újfajta érzékelésmód tud kialakulni, amiben ha sikerül rutint szereznünk, az felér azzal, mint mikor autóból átszállunk egy repülőbe…

Nem történik más, mint hogy vannak, akik magasabb osztályba léphetnek, ott pedig eleinte nehéz az új tananyag.

Mi az, ami sokat segíthet a folyamatban? Ha kevésbé vesszük komolyan saját negatív gondolatainkat, negatív érzéseinket…

One thought on “A hétfejű sárkány szindróma

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!