A borsó és a héja

A mai üzenet így szól: “Soha a Földön annyi hamis próféta nem járt, mint amennyi a XXI. században fog itt munkálkodni.”

Pár éve elvonuláson voltam Ausztráliában. Egy ház alsó részét kellett kitakarítanunk, lomtalanítanunk, és előkerült egy ütött-kopott könyv, ami vietnámi nyelven íródott. Egy vietnámi lány kezébe vette, és olvasgatta. Megkérdeztem, mit olvasol olyan elmélyülten? Azt felelte, hazájában élt régen egy híres, elismert látnok, az ő gondolatairól szóló könyvre bukkant.

Néztem elgondolkodó arcát, ahogy pásztázza a sorokat, majd megkérdeztem, és mit ír az a nagy látnok? Olvasni kezdett belőle pár gondolatot. Egynél felkaptam a fejem:

„Soha a Földön annyi hamis próféta nem volt, mint amennyi a XXI. században fog itt munkálkodni.”

Akkor nem értettem ezt a jóslatot. Így el is felejtettem. Ma hajnalban felébredtem, és itt csengett a fejemben újra, és csak peregtek hozzá a gondolatok:

Ha 1 olyan valakit küldenénk, aki az Igazságot hirdeti, újra megfeszítenétek, megégetnétek, megaláznátok, ellehetetlenítenétek azzal a töméntelen féltékenységgel, irigységgel, félelemmel, ami a Földön tombol. Ezért most számtalan hamis prófétát küldünk, akik abban nagyok, hogy megmutatják, merre ne menjetek. Ez egy hatalmas vízválasztó teszt. Nektek csak éberséget, tudatosságot kell tanulnotok, hogy felismerjétek, merre ne tartsatok. Így választódik ki csendben a borsó a héjától.

Az első borsószemek magányosak lesznek, de bízunk benne, hogy felismeritek a tanítás lényegét, a borsó leválásának védelmét, a borsóhéj szimbolikáját, mely egy idő után függőség, birtoklás, megkötés és akadálya új, egészséges borsószemek születésének. Bízunk benne, hogy felismeritek az irányokat: a spirituális emelkedés nem képességek gyűjtése, hanem a féltékenység, irigység, komplexusok miatti birtoklási vágy, félelmekre épülő manipulálás felismerése, és letétele. Enélkül bármilyen képességeitek is lesznek, nem tudtok felemelkedni.

El kell döntenetek milyen utat jártok, mert arra fogtok haladni, amerre az út vezet. Az út iránya pedig nem az, kit, vagy mit követtek, hanem hogy kihez, mihez, hogyan viszonyultok magatokban.

Megjegyzés: Szeretném kiegészíteni a fenti üzenetet. Nem a tudást, képességeket nem tiszteli, hanem a belső tisztulásra hívja fel a figyelmet, amely “meder” a víz, a tudás számára, és tereli, milyen irányba haladhat. Hiába jut el valakihez tudás, ha a meder, melyben terelgeti azt önzés, birtoklás, mások érzelmi zsarolása, megkötése stb. felé viszi…. A Vízöntő másként működik, mint a Halak Korszaka. Változnunk kell ahhoz, hogy ne piszkos vízzel sodródjunk…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!