Bolygómozgások 2016-ban – előadás

Január 23-i találkozónkon Ági beszélt nekünk az emberiséget leginkább érintő bolygó mozgásokról.  Ilyen bolygó állás, mint amit most mutat a Naprendszerünk utoljára 26000 éve volt. Ez azt jelenti, hogy most van ugrási lehetősége a Földön élő civilizációnak, hogy magasabb tudatosságra emelkedjék. Ehhez az ugráshoz szükség van egy erőteljes belső takarításra, a cipelt terhek, karmikus ballasztok letételére. A mostani tudatosságszintünk miatt nem látjuk ennek a korszaknak a jelentőségét és a tisztulás szükségességét, ezért a teremtés gondoskodik a megfelelő impulzusokról, hogy a folyamat megtörténhessen. Ezeket az impulzusokat a bennünket körül vevő bolygók mozgása, egymáshoz képest elfoglalt helyük és viszonyuk, azaz az energiájuk által létre hozott mező hozza létre számunkra immár 2008 óta. Ez az időszak egészen 2026-ig tart.

Minden bolygó mezeje hat ránk, de van néhány, ami ebben az időszakban erősen befolyásolja a mindennapjainkat, a történéseket, melyeket át kell élnünk, de leginkább az ezekkel kapcsolatos megéléseinket. Aktuálisan a Merkúr bolygó hátráló (retrográd) mozgása lassít, visszafog minket, hogy észre vegyük milyen csomagokat cipelünk és azok közül letehessük, amikre már nincs szükségünk. Ez a bolygó 2016-ban összesen négyszer teremt erre lehetőséget és megmutat számos fel nem dolgozott élményünket, hogy most végre feldolgozzuk és elengedjük. Szabad választásunk, hogy megragadjuk a lehetőséget, vagy sem. 2016 a Mars éve, ami a harciasság, a háború, a konfliktusok bolygója. Egész évben hullámozni fog a hatása attól függően, hogy a Skorpióban (erősödés) vagy a Nyilasban (gyengülés) tartózkodik. A Merkúrral együtt tehát erősen tolja kifelé belőlünk mindazt, amire nincs szükségünk az ugráshoz.

 

Ránk ható mezők

A továbbiakban lássuk, hogy a hosszabb távon ható bolygóktól mit várhatunk az előttünk álló években.

A PLÚTÓ MOZGÁSAI

A Plútót csak 1930-ban fedezték fel. Ez a bolygó 246 év alatt kerüli meg a Napot. És noha ez egy kis bolygó, hatása annál erősebben érezhető. Teljes körű átalakulásokat eredményezhet. Mély pszichológiai tényezőket tud elhomályosítani tudatalattinkban, így van némi megtisztító funkciója is. De hatása leginkább a hatalomra, illetve az azzal való visszaélésre, vagy az elidegenedés érzésére vonatkozik. Mivel meglehetősen szokatlan keringési pályája van, a Plútó bármelyik jegyben elhelyezkedhet akár 14 évre, de akár egy 30 éves időszakra is. Hatása egy jegyben inkább a közösség, mint az egyén szintjén figyelhető meg. Jegypozíciója azt mutatja meg, hogy a társadalom mely vonatkozásaiban kell számítani teljes körű átalakulásokra, amelyek egyébként egészen végzetes következményekkel is járhatnak. A Plútó hatása véget vet az alapvető egyensúlyzavaroknak és megszünteti a korrupciót is. De a Plútó van hatással, a halállal és az újjászületéssel kapcsolatos dolgokra is. Sokszor ellentétes helyzeteket és szélsőséges megoldásokat produkál, az EGÉSZ érdekeit szolgálja. Jellemző megnyilvánulási területei: Valaminek a megszűnése és újjászületése, Plutoátalakulás, megújulás, regeneráció, bőség, megtisztulás. Egyetemes erő és akarat. Elengedési képesség (túlzott birtoklás, kötődés, ragaszkodás lebontása). A veszteségtől való félelem, a hatalomvágy, a „cél szentesíti az eszközt” megoldások leleplezése. A túlzott akarástól és érdekeltségektől való megtisztulás. Nemcsak a formát, hanem az egész elvet változtatja meg.

 

1995 végétől 2009-ig a Nyilasban tartózkodott:

Ez az időszak rávilágíthatott azokra a területekre, ahol nagytakarítást kellett végeznünk, mintegy kiadta a parancsot, és a Nyilasban ránk bízta, hogy gyökeres változtatásokat hajtsunk végre. Ha csak apró változásaink voltak, akkor a továbbiakban ő végzi a kegyelemtől és kímélettől mentes nagytakarítást.

Egészen 2026-ig a Bakban fog haladni:

A Bak jegyébe lépve már nemcsak az egyéni sorsokat befolyásolja, hanem globálisan az anyagi világban, a hatalomban akar rendet tenni. Ez idő alatt teljesen átformálja a gyakorlatiassághoz és az időtállósághoz való viszonyunkat. Arra tanít, hogy szabaduljunk meg mindentől, amire már nincs igazán szükségünk, és hogy megfontoltabban, előrelátóbban cselekedjünk. Ez nem azt jelenti, hogy a válság ilyen hosszúra nyúlna. Az átrendeződés, az új ritmus felvétele nehezebb az elején, de ahogy megtanulunk alkalmazkodni az új körülményekhez és hasznosítani tudjuk azokat, a hatás már nem lesz annyira fájdalmas. Ehhez viszont saját egyéni szintünkön is el kell tudni fogadni a változást.

Várható globális hatása: átalakulnak a társadalmi rendek, sok egység kénytelen újraszerveződni. A törvénytelen alapokon nyugvó cégek és vállalkozások most kénytelenek szembenézni azzal a ténnyel, hogy előbb-utóbb mindenkinek felelősséget kell vállalnia a tetteiért, még akkor is, ha azt nem önszántából teszi. Új törvények születnek a régiek helyett. A politika színterén hatalmi harcok folynak, felhasználva bármit a kitűzött cél elérése érdekében. A mikrobiológia terén a kutatások arról szólnak, hogyan lehet hasznos baktériumokkal gyógyítani. A korszak végére ez már általános lesz. A génsebészetre is nagy jövő vár.

A SZATURNUSZRÓL

A Szaturnusz az érési folyamatainkat szolgáló próbatételeknek és kihívásoknak a bolygója. A Szaturnuszt az idővel, az öregedéssel, akadályokkal, összehúzódással, kényszerrel, korlátokkal, struktúrákkal, szorongással, terhekkel, várakozással és felelősséggel is összefüggésbe hozzák. A hozzá társított folyamatok nehezek és hosszadalmasak lehetnek, de a Szaturnusz olyan bolygó, amely hosszabb távon megerősödésünkön, kedvezőbb pozícióba kerülésünkön munkálkodik. Az idő folyamán fokozatosan edz bennünket, megkövetelve azt, hogy az alapokról építkezzünk, nehogy összeomoljunk a felelősség súlya alatt. A szaturnuszi időszakokat általában nehéznek élik meg az emberek, attól függően, ki mennyire ragaszkodik eddig megszokott életéhez, mennyire áll ellen a változásnak.

Szaturnusz a Skorpióban – 2012 -2014

Ebben a három évben sokkal nehezebb volt eredményeket elérni: a széllelbélelt lelkesedés helyett hosszú, kemény erőfeszítésekre volt szükség. A Szaturnuszkézzelfogható eredmények (Szaturnusz) érdekében olyasmiket kellett megtennünk, amiktől féltünk (Skorpió).

Elkezdtek megmutatkozni azoknak a felszín alatti folyamoknak az eredményei, melyeket akár úgy is elősegíthettünk, hogy nem is voltunk tudatában. A tévesen régóta letudottnak vélt ügyek újra előkerültek. Közvetlenül szembesülhettünk személyes cselekedeteink természetes energetikai következményeivel, de az elődeink által elindított láncreakciókkal is. Ebben az időszakban nem az események váltak jelentőssé, hanem a mód, ahogyan kezeltük őket. A Szaturnusz a Skorpióban nem nézte jó szemmel azokat a hazugságokat, amikkel tápláltuk a pszichénket. Kisöpört onnan minden csontvázat, amit tartogattunk, rejtegettünk, anélkül, hogy észrevettük volna, hogy ezekkel aláástuk boldogságunkat, jólétünket. A bennünk lévő rossz mintákat kellett pozitív mintává alakítani.

Szaturnusz a Nyilasban – 2015 – 2017

A Szaturnusz jegyváltása mindig egy új korszak eljövetelét jelzi. A Nyilasban a cél az, hogy oda is érjünk, ahová szeretnénk, azaz a jövő építése a cél. Nemcsak globálisan, hanem az egyéni szinteken is. A Szaturnusz a Nyilasban kellő nyomást fog gyakorolni, hogy az elavult nézetek helyett új nézőpontra, felfogásra tegyenek szert az emberek. El kell indulni egy közös úton. Ne feledjük, az út a lényeg a Nyilas jegyében! Kollektív szinten számos eszme feloldódását és formaváltását tapasztalhatjuk meg, sok változásnak leszünk tanúi. Ebben az időszakban egy olyan kényelmetlen életszakaszon mehetünk keresztül, amikor is a helyzetek, eszmék, sőt még emberek is kioldódhatnak életünkből. Eltűnik a régi, hogy átadja magát az újnak. Talán a legnagyobb kihívása ennek az új időszaknak az lesz, hogy a céltalanságból meg kell találni a kiutat, fel kell ismerni a korlátozó hiedelmeket, mögé kell látni az ideáloknak. A Nyilas kettős jegye révén a Szaturnusznak sok-sok ellentmondást kell itt feltárnia, amíg eljuttat oda, hogy valamiért igazán lelkesedni tudjunk és a bírálatok helyett szert tegyünk saját életszemléletre, összefogásra. Sok esetben a valóság nem annyira nyomasztó, mint ahogyan azt belülről érzékeljük.

Szaturnusz a Bakban – 2018 – 2020

Ebben az időszakban a Szaturnuszi hatások nagyon erőteljesek lesznek. Amíg a Szaturnusz ebben a jegyben tartózkodik a Jupiterrel és a többi lassú bolygóval többnyire harmonikus a kapcsolata, vélhetően a jobbik oldalát fogja nekünk mutatni. Amit az utóbbi években sikerült gyökeresen megváltoztatni, erős hittel magasabb szintre emelni, megalapozni, azt most megszilárdíthatjuk. A kötelességek végrehajtása, a felelősségek vállalása új struktúrát teremt. Bízhatunk abban, hogy egy kiszámíthatóbb világban fogunk élni. Az egészséges becsvágy sokunkat célratörővé tehet, a feljebbjutásért, a felemelkedésért mindent megteszünk majd.

AZ URÁNUSZ MOZGÁSAI

Az Uránuszt 1781-ben pillantották meg először, és ezt a bolygót gyakran hozzák kapcsolatba a forradalmakkal. Ez képviseli azt az ösztönünket, hogy különlegesek akarunk lenni, illetve, hogy igyekszünk megdöbbenteni és meglepni az embereket. De ez a bolygó hirtelen és váratlan eseményeket is jelez. Az Uránusz hatása felkelti saját tudatunkat; befolyása mindig áramütésszerű és villámgyors, az intuíció is az irányítása alá tartozik. Mivel az Uránusz 84 év alatt kerüli meg a Napot, minden jegyben 7 évig tartózkodik – ezért hatása nemzedéki szinten lesz érezhető, egymást követő generációkon keresztül. Általában 7 évente történnek nagyobb változások az ember életében is. Jegypozíciója megmutatja azt, hogy mely pszichológiai területeken fognak bekövetkezni forradalmian új változások.

2011. március 12-től 2018. május 15-ig Uránusz a Kosban:

UranusA levegő elemű Uránusz a Kosban lángra kap, felhevül és robban. Sok lesz a feszültség, megnő a balesetek veszélye, érdemes óvatosabban közlekedni. Az emberi kapcsolatokban is érezhető lesz a hatása, ne lepődjünk meg a váratlan fordulatokon, a heves szóváltásokon, a hirtelen döntéseken. A képlet Bak aszcendense próbálja fékezni ezeket az energiákat, de kvadrátja miatt inkább a korlátok és a szabadság közti ellentétek éleződnek ki. A gondolati- és szólásszabadság rendkívül hangsúlyossá válik az elkövetkező időben, hiszen az Uránusz és a Merkúr együtt áll a hármas ház csúcsán.

Uránusz Plútó kvadrát:

E két planéta satujába fogva nem kerülhető el a változás. Erre ösztönöz minket minden külső sorshelyzet, betegség, érettebb szinten az önmagunkkal való elégedetlenség, önismereti igény. Új életvitel kialakítására van szükségünk.

2013.február 17-2015. június 5-ig, majd kis szünet után 2015. okt.30.-án újra kezdődött a 2016. májusáig tartó szakasz. Ez az időszak remek felfordulásokat okoz akár az egyén, akár az emberiség életében! Jut ismét /sajnos/bőven a világra rombolás, alapos, mélyre ható változás. Természeti katasztrófák, betegségek, meggondolatlan kapkodás a világ hatalmi elitje részéről, alapos /és sunyi/ felforgatás mindenütt, ahol csak lehet. A  szabadság korlátozása, akár nemzetről, akár egyénekről van szó. A feszültség szándékos fokozása, zabolátlanság, szabadosság, kegyetlenség, hatalmi arrogancia jellemzi ezt az időszakot. Sokan még mindig  nem értik, hogy a változás elkerülhetetlen!!! A két transzcendentális, lassú keringésű bolygó hatása ebben a fényszögben alaposan felforgatja a világot és a világunkat. De hogy valami jó is kisüljön belőle, leleplezések sora következik, semmi sem marad titokban! Erősödik az emberiség mágikus tudása és a karmikus hatások egyre többet alakítják az életünket. Még ha nem is figyelünk oda, vagy nem tudjuk… És bizony ez az újabb Uránusz Plútó kvadrát időnként pár hónapos megszakítással el fog tartani egészen 2017. április 3.-ig! Aztán fellélegezhetünk…

A NEPTUNUSZRÓL

Ez a bolygó a nem anyagi hatásokat jelképezi, úgymint az álmokat vagy az illúziókat. Jelzi a rendszerek felbomlását, illetve utal idealista elképzeléseinkre – mind kapcsolati, mind lelki szinten. A Neptunusz megnyitja az utat az isteni dolgok irányába, elhagyva az evilági körülményektől érzett elégedetlenségünket. Mivel a Neptunusz 165 év alatt kerüli meg a Napot, minden jegyben kb. 14 évig, tartózkodik, ezért hatása leginkább a hosszabb ideig tartó, nemzedéki szinten bekövetkező változásokban figyelhető meg. Jegypozíciója azt a kollektív igényünket képviseli, hogy kiléphessünk a szürke hétköznapokból. A Neptunusz házpozíciója mutatja meg azt, hogy miben érezzük különösen szükségét annak, hogy kiléphessünk az adott keretek közül. Ez a házpozíció utal álmainkra, és arra, hogy az élet mely területén leszünk képesek teljesebb belátást nyerni azért, hogy képesek legyünk elfogadni azt, hogy minden mulandó.

Neptunusz a Halakban

Olyan bolygóállás vette kezdetét az égen 2011. áprilisában, ami több, mint százötven év óta nem volt tapasztalható, így tehát a mai kor emberére tett Neptunuszhatásáról nem tudunk semmit. A Neptunusz kb. tizennégy évig tartózkodik egy jegyben, utoljára tehát az ezernyolcszázas évek közepén volt a Halakban. A Neptunusz bolygóhoz a káoszt, a csalárdságot, a becsapásokat, az illúziókat, a drogot, alkoholt, minden bódulatot, ködösséget, de az alkalmazkodó-, és áldozatkészséget, az érzelmességet, az álmokat, a megváltást, feloldódást, és érzékek feletti érzékelést is társítjuk. Ő a Vénusz magasabb oktávja, az egyetemes szeretet jelölője. A bolygó hatása tehát kettős, viszont te döntöd el, hogy melyiket óhajtod belőle megélni. Ugyanis valamelyik analógiát MEG KELL élni. Olyan nincs, hogy figyelmen kívül hagyod, és ezzel megúszod a dolgot.

Ha a személyiséged elég erős, elképesztő spirituális és lelki fejlődés kezdődhet életedben, képessé válhatsz most olyan érzékelésekre, összefüggések feltárására, amelyekre eddig nem volt rálátásod. Emelkedik az együttérzés, az önzetlenség, az átadás, az elfogadás, az egység utáni vágy. Képessé válhatsz azonosulni a társaddal, a külvilággal. Az anyagi szint egyre távolodik, egyre több felismerésben lehet részed: mi az igazán fontos számodra.

De! Ha nem döntötted még el, merre tovább, mit is akarsz kezdeni az életeddel, biztos lehetsz benne, hogy beránt az örvény. Ha még bizonytalankodsz kicsit, az irányt, a célt illetően, megoldja helyetted a Neptunusz, magával ránt, és onnan már sokkal nehezebb lesz visszajönni, mintha most, rögtön, eme pillanatban behúzod a vészféket, és azt mondod, ha nehéz is, de felfelé akarok haladni, kipróbálom, mi bajom lehet? Hozhat durva szakadásokat. Nem a bolygó, ne kenjünk rá, ő csak abban segít neked, hogy a döntésed véghezvitelében melletted áll. Ha felismered, hogy mi a fontos az életedben, és mi nem, segít kitakarítani a nem odavaló dolgokat. Mit és kit engedsz be a továbbiakban az életedbe, és mit, kit nem? Ki, mi hat rád inspirálóan, ki és mi segít a továbbhaladásodban, és kit, mit kell kizárni az életedből. Becsapsz, és becsapathatsz. A depresszió, a bizonytalanság, a zavaros gondolkodás felé veszed az irányt. Ha viszont hajlandó vagy megérteni a bolygó energiájának üzenetét, és tudatosan egyre tudatosabbá válsz, megnyílnak az égi kapuk. Mindenesetre talpon kéne maradni mindig és minden körülmények között. Nincs középút, csak felfelé van, vagy lefelé. Mindenki maga döntheti el, hogy merre halad. Nincs tovább “majd egyszer”, csak most van.

error: Content is protected !!