Bolygóállások

A bolygók haladhatnak előre (direkt) és hátra, (azaz retrodrád). Amikor irányt, házat, életterületet, jegyet váltanak, az változtathat az energiákon, így érezhetjük hatásukat. A 2016-os év különlegességét az adja, hogy csupa változást segítő jegyben lesznek azok a bolygók, melyek erősebb hatással vannak ránk.

Házak, életterületek:

  • I.ház Személyes Én, individuális megjelenés a külvilágban, túlélési ösztönös reakció, Persona, expresszív önkifejezés a külvilág felé .
  • II.ház Anyagi jellegű vagy személyes tehetség, konkrét kereset, egzisztenciális lehetőség, önértékelés, materiális elhelyezkedés
  • III.ház.Kapcsolatok, kommunikáció, testvérek, szomszédok, mozgás, kereskedelem, tanulás és okmányok, levelezés, kisebb utak
  • IV.ház. Otthon, Ingatlanok, származás, eredet szerinti ház, örökletes hajlamok, családi indíttatás, generációs betegségek, földek
  • V. ház Élet háza, gyermekek, szexualitás, örömök, önmegvalósítás, kreativitás, vállalkozások, kis Egó
  • VI ház.Munka, egzisztencia érdekében kifejtett rendszeres tevékenység, szolgálat, betegségek, magunkra vett karma
  • VII ház. Társkapcsolat, partnerség, TE, külvilág, házastársa, nyílt ellenségek, jogi és peres viszonyok, nyilvános szereplések, színpad
  • VIII. ház: okkult érdeklődés, titkok, érzékfeletti világ, örökség, élettárs anyagi helyzete, szükséges áldozatok-veszteségek, a halállal/megújulással kapcsolatos körülmények, előny vagy veszteség mások eltávozása által. A család és a közelállók rejtett dolgai.
  • IX ház.Hit, vallás, filozófia, magasabb tanulmányok, bölcsesség, tudományos ambíciók, külföld, távoli utak, magasabb szellemiség
  • X ház. A világban kitűzött céljaink, karrier, küldetés, saját irányok, anyag, társadalmi elhelyezkedés, eredmények, hatalmi kilátások, elismerés, láthatóság
  • XI ház. kapcsolatok, barátok, támogatók, szabadság és függetlenség vágy; normál, tabuk, tradíciók ledöntése; a múlt kötelékeiből való szabadulá, egyenjogúság. Az élet orán várható segítég, támogatás, remények, tervek. Előnyök és eredmények a társaság folytán. Védettség.
  • XII ház. ciklus lezárása (30 év), elengedés, tudatalatti, árnyaink, félelmeink; spirituális, belső fejlődés, elszigetelődés, kutatás – újra készülés,továbbá:  Sötét ház, csapások, korlátok, okkult dolgok, mély szellemiség, feldolgozhatatlan karma, zárt intézetek, krónikus betegségek, titkok

Jegyek:  Fix, Kardinális, Változó

A Jegyek lehetnek Fix jegyek (Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő), Kardinális jegyek (Kos, Rák, Mérleg, Bak) és Változó jegyek (Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak). Ez utóbbiak átalakulásról, rugalmasságról, változásról, nem is annyira átváltozásról, mint inkább valamivé alakulásról szólnak. Nézzük meg mik a kulcsszavak a különböző csoportoknál: Kardinális: kezdet, teremtés, belefogás, születés, Fix: megváltozás, fenntartás. folytatás, növekedés, Változó: megállás, pusztítás, vég(e), halál

A 2016-os egy mozgalmas évnek ígérkezik, mivel egyetlen holdfogyatkozás, napfogyatkozás, egyetlen lassan mozgó bolygó sem esik fix házba (jegybe), ami eléggé különleges, viszont Fix jegy szülötteinek (Bika, Skorpió, Vízöntő) hozhat nehézségeket, mert nehezen viselik a mozgást, változás, bizonytalanságot, amiről a 2016-os év szólni fog. Nem várhatóak olyan dolgok, amik biztonságot adnak, amik lekötnek, helyette inkább a változás felé hajtanak az energiák. Nem javasolt a túl sok tervezés, a túl előre tervezés 2016-ban, mert sok változás várható.

ss5Bolygók: Egyes bolygók lassan mozognak, mások gyorsan. Vannak erőteljesebben ható bolygók, melyek mély nyomokat hagynak életünkben, főleg ha éveken át igyekeznek ugyanazt a hatást kifejteni, és mi szisztematikusan próbálunk ellenállni. Asztrológiai ismeretek nélkül, nézzünk kicsit bele a bolygók üzeneteibe. A bolygók ahogy haladnak újabb és újabb életterületekre (házakba) törnek be energiájukkal, ha bárkit érdekel nála ez mit jelent, ahhoz további egyéni kutatások lesznek szükségesek.

Plútó (2008-2025-ig Bakban):  A változás, az átformálás erejére utal és az élet azon területén hat, amelyek a legnagyobb változásoknak vannak kitéve. Rossz természetű bolygóként tartják számon, és sok asztrológus véleménye szerint az emberiség sötét oldalát képviseli. A születési horoszkópban azt a helyet jelöli, amelyik az összetettséget jelenti, ahol egyedül, segítség nélkül kell problémákat megoldanunk. Az alvilágot uralja, valamint az elnyomott és tudatalatti „ént”. A fóbiákat, megszállottságot, a születést és halált fejezi ki.  Feltár minent, ami titokban alakult, a hatása lassú, de elkerülhetetlen

  • (Ha szeretnéd beazonosítani nálad mely életterületen dolgozik 2016-ban, fentebb megtalálod mi jellemez egy-egy házat, itt pedig melyik Jegynél melyik ház releváns mostanság: Kos X-es ház,  Bika IX, Ikrek VIII, Rák VII, Oroszlán VI, SZűz V, Mérleg IV, Skorpió III, Nyilas II, Bak, I, Vízöntő XII, Halak XI)

Uránusz (2010- 2019-ig Kosban): szabadságot hozhat, kedvez új ötleteknek, új dolgok kutatásának. Gyakran forradalmi, de bosszantó energia is lehet, ha valaki nem akar változást. Azokra az élethelyzetekre utal, amelyekben váratlan reakciók és az elfogadott normáktól eltérések történnek, a szokásostól elütő események, valamint a szabadságot jelképezi. A szimbóluma a diffúzió. A forradalmi ötletek hordozója, valamint a régi világ lerombolása és egy új kialakítása. Robbanékony és eredeti, hatáskörébe tartozik a tudomány, az okkultizmus. Ez egy futurisztikus, humánus, intellektuális és utópiai bolygó. Az alkotásvágyra , az individualizációra és a lázadásra is utal.

Neptunusz (2026-ig Halakban): Az Uránuszhoz hasonlóan, a Neptunusz sem tiszteli a előírásokat, de szabálysértés helyett megoldatlanul hagyja őket, ezért is a a csalás szimbóluma. Hatalmas ösztönös m egérzéseket, különösen fejlett képzelőerőt, titokzatosságot, túlérzékenységet és médiumi képességeket biztosít. Az ábránd, a fantázia és a lelki világ bolygójaként a sebezhetőségünkre utal, valamint a belső törekvéseinkre és aggodalmainkra.

Szaturnusz ( Nyilasban 2015-2017): Szaturnusz hozza a kemény munkával, sokszor aggódással járó tanulási folyamatokat a különböző életterületekre attól függően, melyik házunkba esik. Sok fegyelemmel kitartással Szaturnusz remekül támogatja Jupiter reményeit. Pl. Bakoknál, dolgok elengedése, megszabadulás régi energiáktól, metafizikus dolgok felé fordulás. A Szaturnusz fegyelmezettségre, felelősségre és a befektetett erőfeszítésekre utal. Ez a lassú bolygó van ahol a kárhozat, a halál és az árulás jelképe, a Mars bolygóval közösen a “rossz” természetűekhez sorolandó (nehéz megéléseket hoz). Másik neve a Nagy Tanító, és egyidejűleg a karma és a tartozás szimbóluma is. Az elhelyezkedése a születési horoszkópban korlátozza a szabad választást és az életnek azt az aspektusát tükrözi, amelyikben a legbizonytalanabbnak érezzük magunkat és igyekszünk megtalálni a megtérítés módját.  Ugyanakkor ez a bolygó a kísértés bolygója is, szembeállít a félelmeinkkel és a gyenge pontjainkkal. Ravasz, magányos, ugyanakkor bátor és harcias.

  • (Ha szeretnéd beazonosítani nálad mely életterületen dolgozik 2016-ban, fentebb megtalálod mi jellemez egy-egy házat, itt pedig melyik Jegynél melyik ház releváns mostanság: Kos IX-es ház,  Bika VIII, Ikrek VII, Rák II, Oroszlán V, SZűz IV, Mérleg III, Skorpió II, Nyilas I, Bak XII, Vízöntő XI, Halak X)

20162016-os év áttekintése:

Nézzük át Barbara Goldsmith és Terence Guardino asztrológussokkal mi is várható az idei évre, mikor jelenhetnek meg energeikai, mozgások amik segítőek, amik kicsit hátráltatóak, tanítóak. Mindketten felhívják a figyelmet arra, hogy ez az év kirugdos minket a rutin dolgainkból, megszokásainkból és ez sokaknál feszültséggel járhat, aminek legerősebb fokozatai márciustól szeptemberig várhatóak. Barbara szerint a retrográd bolygóknak köszönhetően 2016-ban újratervezhetjük magunkat és felfedezhetjük új énünket! Ezt segíti 4 retrográd Merkur periódus, ami ritka, főleg, hogy mind a 4 Föld jegyben zajlik. A Föld jegyek segítenek manifesztálni, realizálni. Felerősíti mindezt a retrográd Mars (ami egyébként 2-3 évente történik meg), Ez szabályozza hogyan használjuk az energiánkat. Átállíthatjuk a robotias energiákat, irányt változtathatunk. Ehhez kapcsolódik még Plútó a Bakban (szintén Föld jegy) amire hatással van a 4 retrográd Merkur időszak. Mit jelent mindez? Hogy egyre mélyebbre áshatunk, és egyre jobb dolgokat érhetünk el életünkban,  ha hajlandóak vagyunk változtatni. Ezt az izgalas folyamatot jelezte nekünk a Spirál az év első napjainban.

Január: Jupiter a Szűzben jegyében egészen Szeptember 9-ig.

Január 5-25: Merkur retrográd. Merkur a logika és az értelem, valamint a társalgási mód és a társadalmi érintkezés jelképe. A logikus gondolkodásmódot, az értemet, az észt és az észlelést irányítja.  Mikor rerográd kommunikációs nehézségek, lelassuló ügyintézés, tervek megvalósításában késedelmek, közlekedéi nehézségek, kereskedelmi problémák várhaóak. Nem javasolt hosszú távú döntéseket hozni ilyenkor, nem érdemes siettetni a döntéseket, vagy épp szerződést aláírni, mert meglehet nincs birtokunkban minden olyan információ, ami alapján érdemes meghozni a döntés.Érdemes viszont lezárni függőben lévó dolgainkat, befelé fordulni önvizsgálat céljából, türelemmel lenni dolgok iránt, újat tanulni amibe később belekezdhetünk, átgondolni dolgokat.

Január 8– május 9: Jupiter retrográd

Március 9 és 13. Hold mozgások (lsd Holdálláoknál)

Április 28-május 22: Retrográd Merkur (leírást lsd januárnál)

Április 17- Június vége:  Mars retrográd: nem jó harcokhoz, válás,jó befelefordulás,  megfigyelés, belső béke, nem jó új aktivitásokhoz, technikai dolgok vásárlásához. Mars a harcok Istene a mitológiában. Retrográd Mars esetén a harcos nem győz. Nem érdemes senkit beperelni, támadni mert visszaájára fordulhat a dolog. A harc kimerítő lehet és nem valószínű hogy sikert hoz, bármilyen célt szolgál. Ha van beleszólásunk, retrográd Mars idejére nem javasolt műtéti beavatkozás.

Szaturnusz – Mars kapcsolódás: Mars a cselekvés, ambíció, hajtóerő. Szaturusz ellenőriz, késleltet, frusztrál. Együtt nagyon különböző energiák. Rengeteg súrlódást, frusztrációt generálhatnak. Sokszor érezhetjük, hogy megakadtunk, elakadunk, okozhat fáradtságot és türelmelenséget, főleg retrográd Mars időszakán. (5 hónapos időszak ápr-szept)

Május-október: Szaturnusz-Neptunusz kvadrát, disszonancia, feszültség (Szaturnusz szereti a szabályokat, míg Neptunusz nem tűri a korlátokat). Remek időszak egyensúlyozásra, egyensúly megtalálására: mik az álmaink és mik a kötelességeink, miből van túl sok, miből túl kevés az életünkben. Ha valami nem megy, nem érdemes erőletni. A Sok változás energia miatt érdemes megtanulni hagyni az áramlatokat. Ha széllel megegyező irányban hajlandó vagy menni, messzire el lehet jutni ebben az évben.

Június-Július: Jupiter-Plútó szerencsés kapcsolódás, attól függően milyen életterületre esik, ott fejti ki hatását. Jó hírek, nagy előrelépés várható az adott területen. (Pl. Bakoknál spiritualitásban, utazásban, nemzetközi kapcsolatokban)

Augusztus 30- szeptember 22: Retrográd Merkur (leírást lsd januárnál)

Szeptember 10.:Jupiter házat vált egy évre, a Mérlegbe kölözikJupiter a bőség, utazás, szerencse bolygója, egyénenként más-más életterültre fog “átsétálni”. Pl. Bakoknál karrier házába. Jupiter mutatja hol vannak a lehetőségeink, reményeink.

Szeptember: Szaturnusz-Uránusz trigon: Meghozhatja, hogy amin eddig dolgoztunk végre beinduljon. Pozitív folyamatoknak kedvez.

Október-november: Mars aktív.

December 9-től retrográd Merkur (leírást lsd januárnál)


További olvasmány: aranycsillag.net

error: Content is protected !!