Új Atlantisz

Sokakat érdekel Atlantisz, és sokan kutatják, milyen hatása, kapcsolata lehetett Atlantisznak más ősi kultúrákkal.  A következőkben megpróbálok összefoglalni egy két részből álló interjút, mely az “Új Atlantisz” elnevezésű dokumentum film sorozat szerzőjével, dr. Carmennel készült. A témák ugrálnak, ahogy a beszélgetés halad…

Biztosan többen is hallottak már arról, hogy zavarbaejtő leletre bukkantak nem is olyan régen Törökországban. Egyiptomi sírkamrát találtak Ehnaton korabeli szarkofággal, és szobrokkal. (klikk a cikkhez) . Érdekesség, hogy Kryon is beszélt arról, hogy Törökországban fognak olyan leletekre bukkanni, melyek bizonyítják korábbi civilizációk létét (fordításom elérhetősége: klikk a cikkhez). Nos ezek a mostani leletek állítólag átírhatják a történelmi ismereteinket Ehnaton koráról.

Ma reggel kaptam a bevezetőben említett angol nyelvű interjút (Az Ehnaton felfedezés) Gábortól, és azt írta mellé, hogy nézzem meg. Mostanra volt időm végighallgatni, és gondoltam azoknak, akik nem beszélnek angolul, szemezgetek abból, amiről szó van benne, és ezek között szerepel ez a rejtélyes szarkofág is, mely állítólag bizonyítja, hogy Egyiptom kapcsolódik az ősi Atlantiszi kultúrához.

Először pár szó arról, akivel a beszélgetés zajlik (fordítás a 2017.februári videóból, 1.rész):

Dr. Carmen Boulter a Calgary Egyetemen tanít, mellette Atlantisz kutató, és piramis kutató. Ő a “Piramis kódok” sorozat készítője. A riport annak kapcsán készült, hogy “Új Atlantisz” címmel új dokumentum film sorozat indul vele. Dr. Carmen Boulter nem csupán kutató, de nagyon jó megérzésekkel is rendelkezik. Saját szavai szerint egy kutatónak tudnia kell mindig jó kérdéseket feltenni a megfelelő összefüggések megtalálásához, és ezek a kérdések jöhetnek akár előző életekből is. Eképp magas tudatossági szintre is szüksége van, hogy időnként médiumként is működhessen kutatásai, az adatgyűjtés során. Egy előző életből jövő információ nagyon sokat tud lendíteni abban, hogy egy kutató rábukkanhasson a megfelelő kérdésre. Dr. Buolter ezért sokszor fordul előző életbeli emlékeihez. 30 éves korára már legalább 85 előző életéből jöttek fel emlékek, utána már nem is számolta, mennyi jött még fel. Így sokszor tud dolgokat, amikről nem tudja, miért, vagy honnan tudja. De a kutatásaival a dolgok sorra összetalálkoznak különböző forrásokból érkező információkkal, és értelmet, majd bizonyítást lelnek. Egy kutatás pedig abból áll, hogy keressük azt, amiről azt gondoljuk, hogy megtalálhatjuk, és bebizonyosodik, hogy olyan dolgot kerestünk, ami valóban helytálló.

További érdekes részletek az interjúból. Bevezető:

Glastonbury:

Dr. Carmen szerint gyakoriak az ősi kultúrákból visszamaradt földalatti folyosó rendszerek (lsd. piramisok alatt, mint pl. a Bosznia piramisoknál), kő körök (lsd. Stonehenge) vagy halmok (lsd. Glastonbury). Ezek mind kivételes energiákat rejtenek.

A régi beavatottak képesek voltak arra, hogy a halált tudatosan éljék meg. Mikor úgy érezték eljött az idejük, egyszerűen kiléptek a testükből. Mivel életük során is képesek voltak testkilépéssel tapasztalatokat szerezni, nem jelentett nekik félelmet lerakni a fizikai testet, kilépni magából az életből is. (Egyik területe a gyakorlásnak a Gízai Nagy piramis  volt Egyiptomban). Az összes ilyen “gyakorló” hely egyforma távolságban helyezkedik el egymástól, és létezik egy térkép, ami ezeket a helyeket ábrázolja. A geo-scan egyik kifejlesztője is részt vett ezek feltárásához antigravitációs tesztek elvégzésében, de kirúgták, és jó pár éven át tilos volt információt kiszivárogtatni, ám 2016-ban megszólalt. Ekkor elmesélte, hogy Glastonbury földfelszíne alatt alagútrendszer van, benne sírokkal, és egy templomos lovag kereszttel. Mi található ezekben a sírokban? Nos, nem csontok, nem ruhák, nem emberi maradványok, hanem KRISTÁLYOK. Ugyanis az ott eltemetettek olyan magas tudatosságszinttel rendelkeztek, hogy a testük kristállyá alakult, mikor kiléptek belőle.

Kristályok és a piramis építés:

Edgar Cayce elbeszéléseiben megemlíti a híres Tuaoi követ, egy kristályt, amit az Atlantisziak használtak. Ezzel töltötték fel fejlett űrhajóikat, és innen merítette a társadalmuk az energiát. Valahogy a kristályok kulcs szerepet töltenek be nem csupán az ősi modern technológiában, hanem magasabb dimenziókkal való kommunikációban is, és mivel ezek a beavatottak kristállyá „változtatták” magukat, úgy tűnik spirituális vonatkozása is van a kristályoknak. A riporter kérdése, hogy milyen tulajdonságai vannak a kristályoknak, amik ennyire egyedülállóvá teszik azokat? Dr. Carmen válasza: A kristályok kihagyhatatlanok a piramis építésből. A kvarc dupla spirális szerkezetű. Ha nyomásnak van kitéve, energia kezd kiáramolni belőle. Pl. az orosz piramisok építéséhez 14 láb magas kristályokat használtak, majd geopolimer blokkokat hoztak létre, vagyis a piramisokban a „kihasználatlan terek”, amik nem kamrák, teli vannak nyomás alá helyezett kristályokkal. Innen van a piramisok ereje. Továbbá nem véletlen, hogy gránitot használnak a piramis építéséhez, ugyanis a gránit is kvarc felépítésű.

Egyiptom:

Az Amarna periódus legkiemelkedőbb alakjai Ehnaton fáraó, és felesége Nefertiti voltak. A kort illetően elmondhatjuk, hogy egyfajta politikai, és spirituális „földrengés” zajlott le ekkoriban Egyiptomban. Ehnaton vezette be a Nap (Aton) tiszteletet, továbbá áthelyezte Egyiptom fővárosát El Amarnaba. Az Ön megérzései alapján mi történt valójában akkoriban? Válasz: Egyiptom hanyatlása zajlott épp. A korrupt papok behajtották a termelés 50%-át, egyre nagyobb hatalmuk volt, és árulták a spiritualitást, ami nem volt valami spirituális. Amarna felépülése egyfajta paradicsom volt az akkori állapotokhoz képest: csökkentette a hierarchiát, mindenkinek joga lett a kreativitáshoz, így a művészetek kivirágoztak. A tudatosság lett érték, és nem a profit. Ha megnézzük a bolygónk történelmét, talán az Amarnai társadalomban volt utoljára béke.

Persze a papok vissza akarták kapni a hatalmukat, pedig az Amarnai korszak visszahozta a valós spiritualitást, ki merem mondani, az Atlantiszi energiát. Ehnaton a 18. dinasztia fáraója volt, Tudjuk, hogy Ehnatonnak és Nefertitinek is nyújtott koponyájuk volt. Ez jelentheti, hogy valami más időkből származtak, hogy valami olyasmit képviseltek, ami sokkal, de sokkal régebbi volt, és ez a láncolat II. Amenhoteppel kezdődött. A 3. generáció volt a láncolatban Ehnaton (azaz IV.Amenhotep). Végig követhető, hogyan dolgoztak az energiával, hogyan alakult ki a megnyúlt koponya, melyben nagyobb hely volt egy nagyobb tobozmirigy számára, aminek köszönhetően igazán spirituálisak voltak (nem vallásosak, az más).

A felfedezés:

Törökországban egy kisfiú alatt beszakadt a föld. Becsúszott oda a lába, és bár arany tárgyakat látott, a kígyók miatt, amik ott voltak, megijedt, és elszaladt, de később rokonai megnézték mi van az üregben, és gyönyörű egyiptomi szarkofágra bukkantak. A szarkofág Tutanhamon szarkofágjához hasonlít. Dr. Carmen kutatásai szerint ez a szarkofág bizonyítja az ősi Atlantisz és Egyiptom közötti kapcsolatot, továbbá azt is, hogy Nefertiti elmenekült Egyiptomból, és eljutott a mai Törökországba. A szarkofág 11500 éves. Ez azt jelenti Atlantiszi volt, mielőtt Egyiptomi lett. Vagyis az egyiptomiak atlantisziaktól vették át a hagyományt, hogy szarkofágban temetkezzenek. Mindenki azt állítja, hogy Ehnaton egyistenhitre térített át. Nem, és nem – mondja dr. Carmen. A leletek szerint Nefertiti szűkebb környezetével együtt Törökországba menekült, és itt rejtette el a kincseket a korrupt papok elől, amiket most a szarkofággal együtt megtaláltak, amivel megmutathatta a világnak, miről is szólt valójában Amarna kultúrája.

Dr. Carmen szerint a szarkofágokat egyben faragták ki, készítették el, majd utána vágták fel, és helyezték bele a múmiát. Ez a szarkofág nem nyitott, szerinte befejezetlen. A leletről csak fényképek vannak, mert rögtön utána lezárták az Amerikaiaktól az országot a menekült invázióra hivatkozva, és mivel a lelet azon a területen van, katonai zárlat alá vonták.

Az Atlantiszi kapcsolat (interjú 2.része)

Ön szerint lehetséges, hogy Ehnaton és Nefertiti nem emberi származásúak voltak? Válasz: Erről nehéz beszélni, mondhatjuk, hogy más fajtól származtak. Aki megnézi azokat a hatalmas szobrokat a múzeumban, mintha két köldökük lenne, és ugye a nyújtott koponya, meg a szobrok kora… valahogy amiket mondtak nekünk erről a korszakról nem stimmelnek! Meglehet, hogy Amarnában hétköznapi emberek éltek, akik tudtak a korábbi civilizációról, és ennek a civilizációnak nyoma még elérhető volt számukra, és valaki egy kultúrát bontakoztatott ki belőle. Pont erre épül az „új Atlantisz” elméletem, ha ők rájöttek hogyan élhetnek jobban…! Nálunk ugyanúgy összeomlottak az értékek, mint akkoriban. Nem értékeljük az egyensúlyt, a metafizikát. Az igazság mostanra opció lett.

Még mindig nem veszítettük el az ösztönös ráérzésünket, ha valami igaz, egyszerűen érezzük. Dr. Carmen úgy gondolja, hogy az ősi szövegekben hajlamosak mindent kódolni, nem egyértelműen leírni, hogy ne jöhessünk rá rögtön, mit tartalmaznak. Direkt félrevezetések vannak, hogy ne jusson akárkihez az információ. Ezért is nagyon fontosak a megérzések, ráérzések.

Atlantisz pusztulásáról azt tartják, hogy több lépcsőben ment végbe. Ön mikorra helyezné a pusztulását? Hiszen úgy tűnik kivételesen magasszintű technológiai tudásuk volt. Válasz: Szerintem az egész világot átölelő kultúra volt, és egy tenger volt, vagyis az összes összeköttetésben volt. Az egész neve volt Atlanti-óceán. Szerintem az egyik katasztrófa után, a bolygón áttelepítés ment végbe, vagyis minden olyan hely, ahol most azt gondoljuk ott volt Atlantisz, áttelepítésen ment keresztül, így került oda Atlantiszi tudás.

Boszniai piramisok

A piramisok világszerte megtalálhatóak, mint a Boszniai piramisok, amiket földréteg borít. Csak Kínában 240 ilyen piramis található, 45 látható a Google Earth programmal. Dr. Sam Osmanagich szerint 80.000 piramis van a Földön, ennek nagy részét nem találják. Ahol földalatti alagútrendszer és víz van, ott nagy valószínűséggel piramis is van. Ön szerint mi a Bosznia piramis kora? Válasz: Láttam egy falevél kormeghatározását, ami a kövek közé került. 38.000 éves. Úgy gondolom Atlantisznak 4 külön katasztrófa okozta a végét. Ilyenkor evakuálni kellett a területet, biztonságba helyezni az embereket. Figyelni kellett a bolygó pólusváltására is, így szerintem a rengeteg piramis építésének egyik oka az lehetett, hogy stabilizálni próbálták a pólusokat. Minden katasztrófának más oka volt. Volt mikor üstökös, napkitörés, vagy vulkánok.

Egyiptom és a napkultusz

Térjünk vissza Ehnatonhoz, aki bevezette a napkorong, Aton tiszteletét. A történészek szerint ez csupán napkultusz, napimádat volt. Ön szerint mi történt valójában? Válasz: Értették a nap energetikai fontosságát. Ott van Hórusz ábrázolása, a nagy vörös koronggal. Ismerték a napkitöréseket. Nem napimádatról volt szó, hanem annak elismeréséről, ahogy a napenergia és a kozmikus erők hatással vannak ránk. Egyiptomban pedig minden multidimenzionális, többrétegű és 4000 szimbólumuk volt! A nap energia kulcs fontosságú volt: hogyan hat az emberi agyra, egész lényünkre. Ahogy manapság is nagy hatással van mindez ránk.

Egyiptomi leletek más országokban

Fordult-e elő bárhol máshol, hogy egyiptomi leletekre bukkantak Egyiptomon kívül? Hallottunk róla, hogy  az 1900-as évek elején  Amerikában, a Grand Canyonban előkerültek egyiptomi leletek, és a Smithsonian Intézet őrzi őket. Mit gondol erről? Válasz: A Smithsonian Intézetet illetően, mindenféle leletet összegyűjtenek, akár óriásokat is, amiket hajóra tettek. Tudjuk Egyiptomról, hogy kiterjedt volt a hajókázásuk. A Gízai piramisoknál is van nyoma víznek. A fáraó hajóval való ábrázolása nem szimbolikus volt, hogy a csillagokba utazik. Vagyis az egyiptomiak kivihettek tárgyakat hajón Egyiptom területéről, így a Grand Canyonba kerülhettek, ahogy Ausztráliában is találtak ilyen leleteket. Vagyis előfordult máshol is az, ami Törökországban, hogy egyiptomi leletekre bukkantak, és azt gondolom nagy erőfeszítésekkel próbálták ezeket a leleteket elrejteni.

Dr. Carmen szerint megnehezíti a leletek időbeli beazonosítását, hogy a kormeghatározó laborok  korruptak. Számtalan esetben nem hajlandóak 6000 évesnél idősebb eredményt kiadni, így például óriások csontjainál sem. Dr. Carmen szerint a 11600 évvel ezelőtti katasztrófával 4 faj halt ki. Az egyik faj apró termetű, hobbit faj volt. Egy másik pedig óriások faja, akikből valahogy maradtak fent. Így például a Húsvéti-szigetek teli van föld alatti óriás csontokkal. Geo-scannel meg tudják mérni a csontok méretét is. S bár többségüket nem ássák ki, ezeknek a szkenneléseknek a hitele egyre nő, hiszen más ásatásokkal sorra igazolódik, amit a scanner mutat, meg is találják. Ugyanígy valósak a nyúlt koponyák (mint Ehnaton esetében), melyek agykapacitása nagyobb volt, és a nagyobb tobozmirigy több képességgel járt, mint intuíció, telepátia stb. Dr. Carmen látott Bolíviai óriás csontokról fényképeket, ott is nyúlt koponyáról volt szó. Ugyanígy bizonyíték van arra, hogy az ősi indiánok között is voltak, akik nyújtott koponyával rendelkeztek. Későbbi időszakban próbálták ezt imitálni, és speciális fejfedőt hordtak, hogy a fejforma ilyenre változzon.

Az UFO kutatók látják ősi helyeken idegen lények nyomait. Ez a megközelítés Atlantisszal kapcsolatban hiányzik. Igaz, az ősi kultúrákban, spirituális civilizációkban magasabb szintű kapcsolódási formák léteztek. Mit gondol erről Dr.Carmen? Válasz: Mindenféle eszközzel utazunk, kerékpárral, autóval, így kitaláljuk, hogy az UFÓknak is vannak járműveik. De valójában képesek az alakváltásra, tudjuk milyen, mikor valaki csatornázza őket. Számukra akár egy ember teste is lehet jármű! De bárki bármit mondhat, ezért keresünk válaszokat, és ha nem találunk, elengedem az információt.

Végül, a Törökországi leletek

Szarkofág, mely felettébb hasonlít Tutanhamon szarkofágjához, III. Amenhotep szobrocskái, Aton egyiptomi isten szobrai,  korukat tekintve ie. 10.000-ből. Ezek az adatok teljesen átírják a jelenleg elfogadott történelmet. Dr.Carmen képen megkapta az összes leletet, további leletekkel együtt, amik az ásatások során előkerültek, köztük  görög, és egyéb szobrok, mind Atlantisz egykori meglétének leletei lehetnek koruk alapján. Találtak egy kis méretű múmiát is. A leletek kora azt sejteti, hogy egy atlantiszi hercegnő használati tárgyai is köztük vannak. Gyönyörű ékszerek! A tény, hogy az Amarnai művészet hasonlít a talált leletekre, sejtet egyfajta Atlantisz és Egyiptom közötti kapcsolódást. Fel kell persze fedezni az ie.10000 és i.e 1300-as évek között mi történt, hiszen ez utóbbira datálható az Amarna korszak, ami az “egyiptomi Atlantisz” és rá kell jönni, ki volt ez az atlantiszi hercegnő, és milyen örökséget hagyott Egyiptomra.

Dr. Carmen szerint a patriarchális Egyiptom egyre kevésbé volt spirituális. A 18.dinasztiánál kezdett el valami előjönni, Hatsepszuttal kezdve. Ehhez hozzájöttek napkitörések is, ami miatt egyre kevesebb fiú utód született. Ezért nehezen találtak utódot a trónra. Párhuzamosan áttértek Aton isten tiszteletére (vagyis a fény felé fordultak). El kezdtek emlékezni, és bezárták a korrupt templomokat, hiszen a korrupció elterjedt úgy, mint napjainkban. Az egész leépülési folyamat nagyon hasonlít napjainkra, ezért is lenne szükség egy ‘Új Atlantiszra”, mint amilyet Amarna adott annak idején Egyiptomnak.

Forrás: videó1 és videó2

Végighallgatva az interjút, feszeget érdekes témákat, de én magam nem látom, miért bizonyíték mindez arra, hogy Atlantiszból találtak leleteket, inkább érzem azt, hogy a tudósoknak fogalmuk nincs kormeghatározásról, melyik tárgy, akár építmény (lsd. Szfinx) milyen korból van, vagy ki, pontosan mikor élt, de mindezt laikusként érzem így. Az viszont valóban érdekes, hogy Törökországban bukkannak Amarnai leletekre, és ez feltehetően összekapcsolható Nefertitivel, akinek a sírját mai napig hol megtalálják, hol még mindig keresik, vagyis teljesen biztosat nem tudni róla. Talán ha hozzáférnek az új leletekhez…

One thought on “Új Atlantisz

  1. Bartha Éva

    Érdekes cikk, leginkább újabb kérdéseket vet fel, amire még nincs válasz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!