Muxia

Muxiában vagyok. Ez egy végtelenül békés kis világvégi városka.

Mindenki, aki végig megy a Caminón tanácsokat ad másoknak, de a caminózás olyan, mint a főzés, amihez mi válogatjuk a hozzávalókat, mert nem ugyanazt szeretjük. És ha megüli a gyomrunkat, ha túl keserűre sikeredik, vagy csak valami lötty lesz, vagy csak megrészegít, de nem táplál minket, az a mi választásaink eredménye. Nem vagyunk egyformák, így nem ugyanazzal lakunk jól. Ez így van. Így én csak a saját receptemet tudom megosztani, ami a következő:

Ha elindulsz, menj! Menj minden nap, ne állj meg pihenőnapot tartani, ne ülj fel a buszra, ne hagyj ki részeket. Ha már elindulsz, menj végig az úton! Úgy, ahogy az életedben kell tenned: ha változni akarsz ne keress kibúvókat. Ha újat akarsz, dobd ki, ami régi. Ha nehéz a hátizsákod, ne küldd előre, mert utána menni könnyebb nélküle, hanem vizsgáld meg mit cipelsz, és abból mi felesleges, vagy ha mindent szükségesnek találsz benne, akkor a következményt is vállald: nehéz lesz.  A Camino a komfortzónákat feszegeti, de úgy nem tudja, ha folyton kijátsszuk. Ha problémák jönnek, megoldásokat keress és ne kifogásokat. Ha valami nehéz, tudd, hogy attól nehéz, hogy valamit nem jól csinálsz, és próbáld meg másként csinálni. Ha úgy érzed, föl akarod adni, akkor számolj vele, hogy a gyümölcsöt sem arathatod le.

Az út a tiéd, te döntöd el, meddig mész, milyen sebesen haladsz, milyen mélységekig engeded be mindazt, amit  a út tartogat számodra. Az élet egy csoda (az úton is), csak fel kell vállalni!  Engedd meg magadnak ezeket a csodákat a maguk szépséges nehézségeivel is! A legtöbb csoda ugyanis a nehézségeken át érkezik.

Innen talán már bármeddig el tudna gyalogolni az ember, a test “betört a szolgálatra”, de elég volt a gyaloglásból.  Ideje hazajönnöm. Hiányzik a nagyfiam, a szeretteim, a barátaim, akikkel megoszthatom mindazt, amire rátaláltam; hiányzik az otthoni életem, ahol kiderülhet, valóban megtanultam-e valamit, vagy csak sétáltam egy nagyot.

Itt az idő megállni… Jó volt. Elég volt.

Ultreia!

 

(Szerkesztette: Tantusz  :good: )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!