Multidimenzionális kontra lineáris (1)

Ez egy kimeríthetetlen, izgalmas téma, és sokat segíthet, ha egyre közelebb kerülünk hozzá, ezért írok róla újra, és újra. Úgy vélem ez egy kulcs a megértésekhez, azokon keresztül az elfogadáshoz, békésebb megélésekhez.

Vegyünk a jobb megértéshez egy egyszerű példát: számmisztika.

A számmisztikáról gondolhatjuk, hogy egy egyszerű tudomány, csak le kell egyszerűsíteni minden számot egy számjegyűvé, és meg is vagyunk, de ez koránt sem így van. Ez így túl lineáris lenne, hiszen akkor azt állítanánk, hogy egyforma energiákat mozgat meg az is, aki 1970-ben született (1+9+7+0= 8) és az is, aki 1961-ben (1+9+6+1=8), meg az is, aki 1952-ben (1+9+5+2=8) stb. pedig a 8-as számot más számok kombinációja adja, ezért a 8-as energiája is más. Van a sok 8-asban közös, hogy mind 8-as, de különbség is van, hogy más számokból jöttek össze, és minden egyes szám energiája benne foglaltatik.

Nem a számmisztikáról szeretnék írni, hanem a multidimenzionális értelmezésről. Lineáris, amikor azt gondolom, mennyi 8-as van, és mindre egyformán tekintek, és multidimenzionális, amikor látom, hogy mennyi 8-as van, és azt is látom bennük, melyik milyen 8-as, melyik 8-asnak mi a mondanivalója, erőssége, gyengesége.

Ugyanilyen az idő értelmezése. Lineáris, mikor azt mondom sok pillanat van, és multidimenzionális, mikor felfedezem melyik pillanat, mi mindennek a kombinációja, eképp nem lehet „csak” pillanatként tekinteni egyikre sem, és nem mondhatom soha, hogy semmi sem történik – hiszen minden pillanat valami összetétele, csak leegyszerűsítve érzékelem lineáris látásmóddal és ha lineáris látásmóddal, értelmezéssel helyezem egymás mögé a pillanatok, a történéseket, akkor torzítom a valóságot – ahogy egy 8-ast csak 8-asnak gondolok, nem pedig több szám lehetséges kombinációjának.

Nikola Tesla-t többször is megemlítettem már, hogy mennyire csodálom az ő működését. Imádta a számokat, a fizikai törvényeket, az energiák működését. Nem az a fontos számomra vele kapcsolatban, hogy mi mindent talált fel – azaz mi mindenhez jutott el, hanem hogy hogyan közelítette meg a dolgokat, mert emiatt jutott el azokhoz a dolgokhoz, amiket mi csak csodálunk, pedig elérhetőek mindannyiunk számára, ha mi is úgy közelítünk hozzájuk, mint ő.

Mindenki eljuthat Budapestről Peruba, de aki gyalog indul lehet sohasem ér oda, vagy később, mint aki repülőre ül. Függetlenül attól, ki, hogyan indul neki az útnak, Peru mindenki számára rendelkezésre áll, “VAN”.

Ugyanígy áll rendelkezésünkre rengeteg felfedezésre váró információ, de meg kell találnunk azt az odavezető utat, ami a lehető legcélravezetőbb.

A kristálykoponyák tanításai pedig a multimenzionális működésről szólnak, hogyan viszonyuljunk ennek függvényében az időhöz, a történésekhez, a megéléseinkhez, az energiákhoz, merthogy semmi sem „csupán 8-as”, azaz semmi sem csak az, aminek látszik, hanem jóval több, és ebben a jóval többen van benne sokszor mindaz, ami megértést hozhat a történésekhez, és olyan irányba állíthat, ami újabb megértésekhez, igazságokhoz vezethet…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!