Kryon tanítás és a Camino

Hogyan mondjuk el az elmondhatatlant? Nem igen lehet. De mesélhetünk arról, ha megadatik, hogy bátorítsunk másokat is, hogy csak mert elmondhatatlan, még nem lehetetlen. Nézzük csak! Összehozható Kryon és a Camino? Az én életemben összetalálkoztak. Talán azért, hogy még jobban megértsem azt, amit fordítok a Kryon üzenetek kapcsán. A Szent Jakab utat járva ugyanis megélhettem saját bőrömön, hogy mit jelent a Triád. (lsd. eredeti Kryon üzenet fordítása).

Már akkor megérintett Kryon tanítása, amikor fordítottam, mi szerint egyensúlyunk csakis bizonyos elemek egyensúlyba tételével érhető el, ezek az elemek pedig a következőek:

A szív, az agy és a tobozmirigy, amit némelyek úgy értelmeznek mint test, elme és lélek, bár Kryon szerint másról van szó, a három egységéről, és nem az alkotó elemeiről; egyik sem emelhető ki külön, ugyanis amikor hármójuk energiája kereszteződik, akkor beszélhetünk a tudatosság egyensúlyáról.  Ehhez adódik hozzá az emberi lény sejtszerkezete, a bolygó ezoterikus tanai (energiák), és Gaiai, a Föld bolygó, azaz a Nagy Triád, a környezetünk, melyen belül és mellyel együtt kell megteremteni az egyensúlyt.

Ahhoz, hogy teljes egyensúlyt élhessünk meg, meg kell legyen a két hármas egyensúlya, belső és külső összhangja, és akkor lehet az Ember újra képes arra, hogy irányítsa saját biológiáját, saját DNS-t. (eredeti fordítás). 

Ez így valahogy bonyolultabbnak hangzik, mintsem kedvet kapjon hozzá az ember, hogy felfedezze mit is takarhat mindez. Nekem azonban mindig is tetszett az ötlet, készen álltam kipróbálni, de nem tudtam megcsinálni. Nem értettem mit vár mindez tőlem. Itthon nem volt meg hozzá a megfelelő idő, a megfelelő közeg. Útra kellett kelnem ahhoz, hogy elérjek oda – önmagamban és környezetemben – ahol megélhetem azt a csodát, hogy a sejtjeim el kezdenek engedelmeskedni nekem, azaz annak, amiért teszem azt, amit teszek. Ez lett a Camino 1000km-re!

Évek óta célom a tudatosulási folyamat ízlelgetése, felfedezése, és nem egészen értettem hogyan illik ebbe bele, hogy bevállaljak több száz kilométer gyaloglást a Szent Jakab úton, de megtettem, mert a jelek arra vezettek, a tudatosság része pedig odafigyelni a jelekre. Úgy gyalogoltam le 500km-t, hogy fogalmam nem volt mire jó, csak próbáltam becsülettel teljesíteni, amit vállaltam.

500km után, lázadó, panaszkodó és értetlenkedő fázisokon átbukdácsolva azonban eljutottam egy olyan állapotig, amikor megfordult bennem valami, és az addigi belső egyensúlytalanság, amire az elme uralma volt jellemző, el kezdett átalakulni. Egészen máshogy kezdtem el tekinteni a testemre, a sejtjeimre. Mérhetetlen hála és tisztelet ébredt bennem irántuk, hogy segítenek, és ettől el kezdtek másként működni. Hihetetlenül felgyorsult a sejtregeneráció, akármennyire igénybe vettem a  testem, másnap reggelre újra menetkész állapotba kerültem. A testem megtanított a tudatos lépésre, jeleinek megértésére, és egyre inkább azt éreztem, hogy a testemmel ketten együttműködésben gyalogolunk, és nem egymást kihasználva. A következő lépés a lélek, az energiák bekapcsolása volt, ekkor már “hármasban” mentünk, és végre megértettem mi a különbség a test-elme-lélek külön-külön edzése, és a hármasság egységbe tétele között. Mindez azonban nem tudott volna létrejönni bennem itthon, a Nagy Triád, a környezet nélkül, a folytonos természetben tartózkodás, az engem ott ért események, hatások, energiák nélkül.

Anélkül, hogy észrevettem volna, a puszta kitartásommal belesétáltam Kryon tanításaiba. Ettől kezdve a Caminom ugyanúgy a tudatosulás folyamatáról szólt, mint amit itthon félbehagytam érte. A testem működése megváltozott, nem úgy hatott rám a hideg, mint itthon, ahol rögtön felfáztam, megfáztam volna. Nem attól volt erőm, amitől itthon, nem az evés mozgatott, hanem energiák, gondolati váltások. Ami addig kínlódás, kihívás volt, el kezdett érdekessé, csemegévé válni. Úgy éreztem, ettől kezdve akármennyit gyalogolhatok, a testem nem akadály. Olyan távolságokat tettem meg napról napra, ami itthon elképzelhetetlen volt számomra, 96km 3 nap alatt, mikor a korábbi 700-tól egyre fáradtabbnak kellett volna lennem, vagy 46km az utolsó nap alatt – már a gondolatától összeestem itthon, nem hogy hátizsákkal a hátamon legyalogoljam!

Hazajöttem, kivirágozva, feltöltődve az új működésemtől, és itthon nem tudom újra megcsinálni. A természet, Gaia közelségét felváltotta a főváros szürkesége. A Nagy Triád felborult, és az egyensúlyomat csakis úgy tudom fenntartani, ha az összetevőire fókuszálok, és amiből kevesebb lett, azt más komponensek erősítésével próbálom kompenzálni, ahogyan korábban is tettem, de így nem működik.

Nem az alkotó erők számtani összessége működteti, hanem az alkotóerők energetikai egyensúlya. Már értem mit akart mondani Kryon azzal, hogy a Triád nem pusztán a test-elme-lélek egyensúlyának zsonglőrködése, és az Ember teremtő képességéhez szükséges a Nagy Triád elfogadása, befogadása.

Semmi sem az, aminek gondoljuk. Működőképesek Kryon tanításai! Ha nem tudjuk működtetni, csak rosszul értelmeztük. Érdemes máshogy nekifutni, és ehhez a legjobb módszer a szándék! A szándék mérettetik meg a láthatatlan világban és ennek függvényében történnek a dolgok. Érdemes kivetkőzni a merevségünkből, az eddigi meggyőződéseinkből mert alattuk kincs rejtőzködik: Igaz Énünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!