Felköthetjük a nadrágot! Jön a hőmérséklet ingadozás!

Évek óta hallunk a globális felmelegedésről, és az azzal járó következményekről, de kit érdekel addig, míg csak elmélet, feltételezés. Csakhogy mostanra egyre többször érezzük a bőrünkön, lásd az elmúlt forró nyarakat, enyhe teleket. Ami igen komoly problémát jelenthet a szervezetünkre nézve, az a hőmérséklet ingadozás, és tavaly nyáron már kaptunk belőle ízelítőt. Németh Lajos szerint, az előttünk álló nyár várhatóan még durvább lesz.

A napokban többeket hallottam panaszkodni, hogy fáj a  fejük, felszaladt a vérnyomásuk, fájnak az izületeik, nem jó a gyomruk, nincsenek jól, és aztán hirtelen többször is belefutottam időjárás jelentésbe, vagy erről szóló beszélgetésekbe, és felkaptam a fejem, mikor elhangzott, milyen tünetei lehetnek az erős hőmérséklet ingadozásnak. Bingó! Amire oly sokan panaszkodnak, ahogy hirtelen felszökken, vagy leesik a hőmérő higanyszála.

A következő rövid beszélgetés résztvevői Németh Lajos meteorológus és dr. Pintér Ferenc meteogyógyász. Ha igazuk van, érdemes kicsit rágyúrni az állóképességünkre, immunrendszerünkre, és odafigyelni az idősebbekre, gyengélkedőkre, ha esetleg egyedül élnek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!