Chumpi kövek

Elsőként Svájcban találkoztam Perui chumpi kövekkel. Meglepődve figyeltem az ismerősöm lelkesedését, mikor a kristálykoponyák mellett ezeket is megmutatta, ugyanis mindkettővel foglalkozott. Nem is értettem a kettő hogyan lehet kapcsolatban. A következő lépcsőfok az volt, hogy Münchenben kezembe vettem egy meteorit követ, és a fejem nagyon furcsán jelzett.  Furcsán, de nem kellemetlenül.  Sajnáltam, hogy nem hoztam a kőből. Tegnap pedig meteoritból készült chumpi kövekbe futottam Budapesten, és a fejem ugyanazt a már ismerős jelet adta…. Elmosolyodtam magam: íme, kettő az egyben!

Mikor hazajöttem nekiálltam utána olvasni, mik is ezek a chumpi kövek. Magyar nyelven nem találtam semmit, így angolul böngésztem. Hadd osszak meg egy kis válogatást abból, amit találtam (saját fordításban).

Perui chumpi kövek

A chumpi köveket kifejezetten meditatív állapotban faragják, és sok időt vesz igénybe az elkészítésük. Ezeket a mágikus köveket gyakran használják arra, hogy a test fényszerkezetébe erősítő “öveket”, energiákat vezessenek be.  Ezek az erősítő energiák védelmet nyújtanak, és erősítik a fénytestet föld, víz, levegő, tűz elemmel, és tiszta fénnyel.

A chumpi kövekről azt tartják, hogy különféle archetípusokat képviselnek. Az Andok hegységben sámánok használták őket beavatásokhoz. Ún. huamanta kőből faragják (ez az alabástrom egy fajtája) és speciális ceremónia során átitatták őket az Andok hegység szent energiával. Évszázadokon át használták a sámánok gyógyításra, szertartásokhoz őket, hogy segítségükkel kapcsolatba tudjanak lépni a Vének bölcsességével, az Andok hét csúcsának rezgésével, amiket energetikai antennáknak, portáloknak tartottak, így a 7 hegycsúcs által elérhető rezgésekkel a chumpi kövekkel különböző tudatosságszintekhez tudtak kapcsolódni.

Egy szett többnyire 7 követ tartalmat. Mind egy-egy heggyel kapcsolódik, melyek nevei: Jaguár, Hold, Kondorkeselyű, Kígyó, Nap, Kolibri és Kókuszlevél. Így nevezték el a 7 portált.

Mire használják a chumpi köveket?

Alkalmasak kapcsolódás megteremtéséhez, tisztulás segítéséhez, energetikai központok (csakrák) tisztításához, védelem létrehozásához, földeléshez. Peruban használják csakrák aktiválásához, az energetikai, spirituális és fizikai test tisztításához, gyógyításához,  speciális rituálékon keresztül. A chumpi kövek egyfajta „energia övet” hoznak létre, melyek ún. védő gyűrűk, vagy energia mezők. A köveken kis púpok vannak kiképezve, melyek száma megegyezik a csakrák számával 1-7-ig.

Chumpi kövek, csakrák, hegyek

1 csúcs gyökércsakra Machu Picchu
2 csúcs szakrális csakra Wakaywillka
3 csúcs solar plexus Saqsaywaman
4 csúcs szív csakra Wuanakaury
5 csúcs torok csakra Pachatusan
6 csúcs 3.szem Salkantay
7 csúcs koronacsakra Ausangate

Az Andok népi hagyományokban különféle kövekből faragják a chumpi köveket különféle egészségügyi problémákra, energetikai tisztításra vagy épp jó szerencse megteremtésére. A chumpi szó maga „övet” jelent, az Andokban ugyanis úgy tartják, hogy energia övek fonnak minket körbe, ez adja az auránkat, az energiaövekből áll össze az energiagömb, azaz az aura.

Ha a csakrák egyensúlyban működnek, megfelelően támogatják az aura energiáját. A chumpi kövekkel jól lehet dolgozni a csakrákon és remek meditációs eszközök is.

A chumpi kövek energia kövek. Használat előtt le kell tisztítani őket. Az Andokban élők szerint ezeknek a köveknek identitásuk, vitalitásuk, energiájuk van, ezért megérdemlik a törődésünket, megfelelő hozzáállásunkat.

Hogyan tisztíthatjuk meg őket?

Néhány példa: holdfényben kirakjuk őket a szabadba, megfürdetjük őket csapvízben, vagy a természetben, eső-, folyó- stb. vízben. Becsomagoljuk őket levelekbe és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk őket, mivel a hidegnek is tisztító ereje van. Egy órára a szabadban hagyjuk őket napfelkeltekor, hajnalban. Míg a kövek tisztogatásnak vannak kitéve, mi magunk meditálhatunk, vizualizálhatjuk, ahogy az energia különféle utakon eljut a kövekhez, és átöleli azokat.

Hol találok összefüggést kristálykoponyákkal? Nos, a kristálykoponyákkal létrehozható kvantummező is fényről, energetikai tisztulásról, kapcsolódásról szól, nem véletlenül használtak Peruban kristálykoponyákat is. Gyakran az utunk nem egy kiragadott módszer, vagy tanítás, hanem egy összetett rendszer puzzle darabkáinak összegyűjtése, értelmezése, szortírozása, hogy a végén kiderüljön, mi meddig kerüljön bele, miből mennyi maradjon meg. Ettől izgalmas és színes az út.

Perui kristálykoponya és chumpi kövek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!