Boldogság

A boldogságot annyi féleképpen lehet értelmezni, ahány tudatosságszint létezik. Eképp a következő is lehet egy értelmezése: boldogság az, amikor az elme megértési szintje szinkronban van a lélek feladatával, vagyis boldogság az, amikor felismerjük, megértjük épp mi a dolgunk, tanulnivalónk – függetlenül attól, hogy az kellemes, vagy kellemetlen megélésekkel jár.

Ha a boldogsághoz csakis pozitív megéléseket társítotok, a dualizmusban sohasem lehettek tartósan boldogok, mert minden pozitív megélést, élményt fel fog váltani egy negatív. A boldogság a földi tudatosságszintek nagy részében valami pozitív megélés függvénye. A föld lakosai közül kevesen ismerik az ok nélküli boldogságot, amikor a boldogság nem más, mint a hála érzete, hogy itt lehetek, megélhetem a pillanatot, bármit hoz, bárkivel hozza. A boldogság eképpen értelmezhető, mint egyfajta hozzáállás az élethez, az élet tanításaihoz, azaz egyfajta tudatosságszint, megélésforma, és nem csupán mint érzelmi állapot.
Iratkozz fel a Spirál Fórum youtube csatornára, hogy értesülj, ha újabb videó kerül fel!


Klikk a képre

Klikk a képre


One thought on “Boldogság

  1. Tamás

    Azt hiszem egyetértünk abban hogy minden ember kerüli a szenvedést de ugyanakkor próbál rátalálni a boldogságra. Csak azt nem vesszük észre hogy azt az ösvényt is elkerüljük amelyik a maradéktalan boldogsághoz vezet. Hogy pontosabb legyek: az ösvényen járás maga az öröm és a boldogság.

    :bye:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!