Hogy mennyi olvasmány van a honlapon, az a tagok aktivitásától is függ. A Spirál néhány üzenete a Blogban regisztráció nélkül is nyomon követhető. A  FórumTagok számára további olvasmány is elérhető, ilyen pl. a Fénymagok (a Spirál üzenetei), továbbá  számos érdekes olvasnivalót találunk a csakrarendszerünkről, személyiség típusokról, vagy akár az egészségtudatos táplálkozásról is.

A fórumban is találhatunk olvasnivalót: cikkeket, tanulmányokat, videókat ajánlunk egymás figyelmébe. Ugyanitt lehetőség nyílik beszélgetésre is a különböző témák kapcsán. Az I-Blogban Spirálosokkal folytatott beszélgetéseket olvashatunk személyes gondolatokról, megélésekről, technikai tapasztalatokról, élményekről. Íme egy kis ízelítő néhány írásból:

A csakrák kialakulása

Anodea Judith, aki a csakrarendszert pszichológia szempontból közelíti meg, sok éves kutatásaira építve igencsak érdekes elméletet dolgozott ki. Eszerint behatárolható, hogy melyik csakránk mely életperiódusban alakul ki, viselkedésünkből visszavezethető, melyik csakrát érték traumák, amiktől azok sérültek, és sérülésükből kifolyólag hogyan kövesednek belénk gondolatminták, szokások, viselkedési minták – félelmek, komplexusok …

Alexander Lowen személyiségtípusai

Mikor rátaláltam Lowen személyiségtípusaira, olyan érzés volt, mint amikor valaki imádja a különleges gyümölcsöket és hirtelen ott terem előtte egy. Döbbenten néztem a testalkatokat, kerestem rá ismerősöket és vetettem össze a jellemvonásaikat a jellemzésekkel. Természetesen nyomban kikerestem magamat is, és ekkor kezdtek el igazán érdekelni a csakrák. Úgy gondolom, vannak részek, amiken érdemes elgondolkodni és változtatni. Vegyük sorra a személyiségtípusok jellemzését…

Méregtelenítés, lugosítás

Már egészen kisgyermek korunktól elkezdjük terhelni minden féle finomsággal, amit aztán felnőttként sok egyéb élvezetes, de kevéssé egészséges enni- és innivalóval fokozunk. Manapság már nagyon nehéz, szinte lehetetlen megvalósítani, hogy csak egészséges táplálékot fogyasszunk, ezért megnőtt a jelentősége a méregtelenítésnek…

majom

A SPIRÁL ÜZENETE A 2016-OS ÉV ELEJÉN

A Spirál szerint izgalmas évnek nézünk elébe. Már tavaly decemberben mérsékletességre intett bennünket, ne akarjunk rohanni, figyeljünk többet magunkra, és kerüljük az önámítást. A 2016-os évet a “Bölcs elme, bátor szív” mottóval jellemezte.

A mérsékletességet főleg a retrográd Merkúr tranzitok miatt kéri, mivel idén 4 ilyen időszak is lesz (az első: január 5-25) és ezen időszakokban nehezebb a kommunikáció, mind magunk, mind mások felé, könnyebben futhatunk félreértésekbe, akár másokkal, akár magunkkal szemben. Nem igazán kezdveznek ezek az időszakok fontosabb hosszútávú döntéseknek (mert nehezen látható át minden fontos körülmény), nagyon jók viszont ezek a hetek önvizsgálatra, le nem rendezett dolgok mélyebb megvizsgálására, az elme lecsendesítésére, mert megtelhet a fejünk sok olyan gondolattal, ami álmatlan éjszakákat, stresszes napokat okozhatnak.

Arra is nagyobb az esély a korábban említett időszakokban, hogy ismétlésekbe futunk, “lerágott csontok” kerülnek elő, ismerőseink idegesítően ugyanarról panaszkodnak, ugyanazt akarják megbeszélni velünk, amivel régebben sem tudtunk mit kezdeni. Mintha minden azt szeretné, hogy zárjunk le végre olyan dolgokat, amiket feleslegesen cipelünk (még akkor is, ha nagyon akarjuk cipelni).

A 2016-os évben átlépünk a Majom évébe, ami várhatóan középpontba helyezi az elmét: provokálja a számítást, manipulálást, agyalást, színlelést, segíti így a média működését, hergeli a politikai helyzetet, és saját házunk táján is hozhat marsikus helyzeteket, ezért fontos emlékezni az bölcs elme energiájára. Ne essünk csapdákba, amik belerondíthatnak a mindennapjainkba pusztán tendenciák miatt.

A retrográd Merkur időszakok rengeteg érzelmet, gondolatot megmozgathatnak bennünk, amit csak bátor szívvel könnyű megélni. Vállaljuk fel amit érzünk és keressük a megoldásokat, amivel tudjuk kezelni. Elfojtásokkal csak még mélyebbre csúszhatunk rossz időszakainkban és belső erő nélkül nehéz felállni, belső erő pedig nehezen működik nyíltság, őszinteség nélkül mert elfolyik arra, hogy viselkedjünk, színleljünk, próbáljunk elrejteni…. (bővebben lsd a fórumot)

erő

szabadakarat

döntés

error: Content is protected !!