A világ szeme rajtad áll

Vannak szép napok az életünkben. Ezeknek köszönhetjük, hogy vannak nehéz napok az életünkben, amikor el kell fogadni, hogy ebben az életünkben nem lehet több szép napunk valakivel…

Aki kilép, annak nem fáj. Ezzel vigasztalnak minket. Aki tud egyesülni a fénnyel, az valóban csak levetkőzik egy „ruhát”, és milliónyi fényszikrát szór mosolya felénk, hogy mi, akik még maradunk, könnyebben találjunk megnyugvásra, és csilingelően kacsint egyet: nemsokára találkozunk újra!

Sokan azonban nem tudnak távozni a fénnyel, őket segítenünk kell. Őket segítenünk kell belső béke, megbocsátás, megértés, vigasznyújtás, megértések láncszemeivel, hogy letehessék mindazt a súlyt, ami miatt két világ között lebegnek sokszor anélkül, hogy saját maguk észrevennék.

A Felemelkedés része nem csak saját felemelkedésünk, hanem ennek a beragadt világnak a fénybeemelése is saját életünkön keresztül, saját fájdalmaink feldolgozásán, saját megbékélésünkön, saját megértéseinken, lenyugvásainkon keresztül. A „világ szeme rajtad áll” tartja a mondás. Hogy ez mennyire így van! Minden pillanatod egy újabb lehetőség újabb fényszikrákhoz saját belső békéden keresztül, és mennyi ilyen pillanat szalad el kihasználatlanul…

One thought on “A világ szeme rajtad áll

  1. Jack

    “Senki sem mondta hogy könnyű lesz az élet” sokan abban az idöben születtünk, nőttünk fel, amikor a család és az iskolában tanultak alapján képzeltük el a világot, a mi kis világunkat! A templomba járást nem nézték jó szemmel. Így aztán kevesebben jártak templomba, ahol ki tudja ki mit tanult és élt meg.
    Aztán megjelentek a könyvek, ismeretek egy “láthatalan-megfoghatalan” túl-világról. Aki kíváncsi volt olvashatott a hozzáférhető újságokból, könyvek és egyebekből. Igazat és tévedéseket is, megkülönböztetni csak azok tudták akik mondjuk úgy valamilyen plusz képességekkel rendelkeztek?! Nekik sem nagyon volt kivel megbeszélniük mi is ez. Jobb volt ha mások nem is tudtak ezekről a plussz képességekről, olyan is volt aki azt hitte, mindenki látja azt amit ő lát.
    Itt jellemzően az iskola és esetleg valamelyik egyház tanításain keresztül láttuk, alakítottuk ki a világról alkotott képünket. ( kilehelte a lelkét, amikor meghalt) Most ez más idő, más “új világ”.
    Minden gyorsan változik, nem is tudjuk mi igaz és mi nem, kinek higgyünk, ami alapján könnyebben elfogadható és érthető lenne az, hogy miben élünk. Ilyen például a halál, a felemelkedés és hasonló dolgok, nem olyan szavak és fogalmak, mint a kenyér és a tej.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!