A fény és az információ

Pár hónapja botlottam bele Robiba, és rajta keresztül egy olyan vizuális, és energetikai élménybe, amiről álmomban sem gondoltam volna, hogy valójában mi is az, mikor az első képet megláttam. Azóta több alkotását is láttam Robinak, és úgy gondolom, ezt másoknak is látni kell, annyira érdekes!

Robi világítástechnikával foglalkozik és hobbi szinten kristályokat, kristálykoponyákat gyűjt. Egy nap összefonódott a munkája, és a hobbija, amiből új hobbi született, ráadásul olyan hobby, ami felér egyfajta művészettel, vagy érzékenyebb embereknek akár meditációs élménnyel is.

Kristályba bújt fény

A kristályok csodás világa

Mikor kezdted el megvilágítani és lefényképezni a kristálykoponyákat, majd tükrözésnek kitenni az így kapott képeket?

2016 októberben kezdtem el ilyen képeket készíteni. Lassan 25 éve világítástechnikával kapcsolatos a munkám azon belül is a fényforrásokkal foglalkozom. Az első képek is az itthon található hétköznapi fényforrásokkal készültek. (Elemlámpa , lézerpointer, stb.)

Mennyi idő egy ilyen kép elkészítése?

Amikor nekiállok kb. fél óra alatt készítek több képet telefonnal, vagy sima digitális géppel. Ezután a tükrözés a hosszabb idő kb. 1-2 óra jut rá néha. Ez persze több kép.

Egyre több képet készítesz. Mi hajt hogy újabb, és újabb módon közelíts a kristályokban rejlő mintázatok felfedezéséhez?

Azt nem tudom mi hajt, szeretem a fotózást amatőr szinten, a fényt minden formájában, és persze legjobban a kristálykoponyákat és a kristályokat. Néha jön egy ötlet, hogyan lehetne még megvilágítani a kristályt. 2018 áprilisától, ahogy a csoportba beléptem, ezek az ötletek felerősödtek, és rengeteg új ötlet érkezik.

Ha ki kellene választanod 3 képet, mint kedvenc, melyik lenne az?

Van már több kedvenc képem. Sok a legújabbak közül került ki, ahol egy leharcolt prizmával a természetes napfény látható felbontott színspektruma a “fényforrás” Amennyiben választani kell ez a 3 most a ‘kedvenc’.

Van 1-2 kép ahol meghökkenek milyen minta alakul ki. Ami felfedezhető bennük, az a végtelen mintázat, amit a kristály, és a fény találkozása létrehoz.

Gyerekeid hogyan állnak a képekhez? Van, hogy részt vesznek elkészítésükben?

A gyerekeket nem nagyon foglalkoztatják a képek. A kislányom szokta néha nézegetni. A fotózásnál segítenek néha-néha, ha már nagyon nem tudom a prizmát irányban tartani, és elkészíteni a képet.

Ha hosszabb ideig nézegetjük a képeket, tele vannak arcokkal, tekintetekkel. Ugyanaz a kép fejjel lefelé fordítva újabb vizuális élményeket ad. Gondolkodtál valaha azon, hogy ez mi lehet? Puszta geometria játéka, vagy jelenthet mást is?

Sokszor látok én is arcokat, szempárokat a képeken, amik sok esetben csak a tükrözés után láthatóak a 2 kép illesztésénél. Sokszor csak úgy megállok ‘referencia pontoknál’, és ott szoktak a legkülönlegesebb képek kialakulni. Puszta geometria fizikailag, a többit mindenkinek a elméje teszi hozzá. Mindenki mást-mást fedez fel benne, ami ha a kristályok korát nézzük, akár emlékek, vagy információk is lehetnek.

Sok esetben gondolkozom, miért pont ez a minta alakult ki. Volt olyan kép, amibe teljesen belenagyítva egy meditációs technika látható az én elmém szerint…

Bármit is mutatnak a képek, köszönjük az élményt, amit nyújtanak mind esztétikailag, mind energetikailag. Akinek van hozzá kedve, nézegesse őket, és tegyen felfedezéseket általuk … (lsd. oldal alján)

Ma már tudjuk, hogy az ősi civilizációk, akiknek próbáljuk megfejteni titkait, mennyire tisztelték a hangok, a fény és a szakrális geometria rezgését, energiáit, vibrációit. A kristálykoponyák világát még épp csak kóstolgatjuk, de máris tehettünk olyan felfedezéseket általuk a rezgések világában, amit korábban csak kerestünk. Lehet, hogy nem tudunk még mindennek magyarázatot adni, lehet, hogy nem tudunk még sok mindent bizonyítani, de az érzések, a végtelen belső nyugalom, az apró pillanatnyi megértések, amiket a kristálykoponyák társaságában meglelhetünk – és bármilyen apró felfedezések, nagy lépésekben is tudtak segíteni többeknek – önmagukért beszélnek. Van, amikor egy belső élmény, ami nem biztos, hogy megmagyarázható, többet ér, mint egy racionális magyarázat, ami elvon magától a belső élménytől.

Robi képeit nézegetve mindig a honlapom mottója jut eszembe:

Ha fel akarod fedezni az Univerzum titkait, gondolkodj energiában, frekvenciában, vibrációkban!

A kristálykoponyák világa ebben mindenképpen előre mutat, ha türelmesnek is kell lenni magyarázatok, bizonyítékok tálalásához – pedig mi Emberek ugye főként ez utóbbiaknak hiszünk, akkor is, ha az Univerzum működésében nem erre fókuszál…

Néhány kép

2 thoughts on “A fény és az információ

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!