BESZÉLGETÉS DETTIVEL

Fókuszban: önmagam

“…Sikerül kilépnem abból a „csendes, zárkózott, nem tud nemet mondani” szűk skatulyából, amilyennek mások ismernek. Baráti körben nehezemre esik másként viselkedni, mint ahogy megszokták tőlem, mert meghökkentő lenne. A fotózás segít, hogy szabadon megélhessem azt, amihez épp kedvem van…”

A SZŐKE NŐ ÉS A TUDATOSSÁG

Az utóbbi időben sorozatosan „szőke nő akcióim” vannak, amik ebben a töménységben eléggé elgondolkodtatóak számomra. Bár utólag jókat tudok rajta nevetni, azt hiszem, van mit tanulnom belőlük.

ÉLHETŐ ÉLET

Az utóbbi hetekben sikerült jól belebonyolódnom a hétköznapi lét ügyes-bajos dolgaiba. Dömping időszak a munkahelyen. Azon kaptam magam, hogy napi 10-12 órákat töltök a monitor előtt fontosságom teljes tudatában és hajtom gőzerővel a mókuskereket,

AMIKOR MINDEN BORUL

Van  az úgy, hogy az ember besokall. Mostanában egyre gyakrabban érzem azt, hogy elegem van az egész világból, nem látom értelmét annak, amit csinálok, nincs meg az a motivációm, ami előre tud vinni. Hirtelen túl sok lett a megoldandó feladat körülöttem és túl kevés a szabad mozgástér, ami új megoldásokat hozhatna…

BESZÉLGETÉS ANNÁVAL

Kibontakozás

Mindannyiunknak vannak olyan félelmei, démonai, amelyektől szívesen szabadulnánk, de nehéz velük szembenézni. Addig kísértenek, amíg nem válik elviselhetetlenné a folyamatos jelenlétük. Anna életében a fizikai erőszakig fokozódott a lelki bántalmazások sorozata. Ezt a dolgot mélyen eltemetett, féltve őrzött titokként élte meg…

DÖNTÉSEK ÉS VÁLASZTÁSOK

Azt hiszem, alapvetően mindenki sikertörténetet szeretne kanyarítani élete regényéből, valahogy nem tudjuk beérni a puszta létezés örömével. Ennek rendeljük alá döntéseinket, választásainkat.

TENNI VAGY NEM TENNI

Újabb döntés elé állított az élet. Bevállalok-e egy előrelépési lehetőséget a munkahelyemen, ami nagyobb felelősséggel, több konfliktus lehetőséggel és persze jobb pénzzel is jár, vagy maradok a háttérben, várva az igazi „új lehetőséget”

TÜKRÖM TÜKRÖM, KI IS VAGYOK

Az életben sokszor kell eljátszanunk főnök-beosztott szerepeket, van, hogy egyszerre mindkettőt. Én hosszú évekig vergődtem ilyen kettős szerepben, és csak az segített túl a nehézségeken, amikor nem vettem olyan véresen komolyan, amikor úgy tudtam rátekinteni a helyzetemre, mint egy színész a szerepére.

BESZÉLGETÉS ANNÁVAL

Az apai minta és a párkapcsolatok

Az utóbbi időben elég sok helyen, többféle megközelítésben olvashattunk az építő, emelkedett párkapcsolatok jellemzőiről. Bármennyire is vonzódunk ezekhez a kapcsolati ideál típusokhoz, óhatatlanul magunkban hordozzuk a családunkból hozott mintákat is. Hogy látod, a te kapcsolataid minőségét mennyire befolyásolta az otthonról hozott minta?

AZ ELME SZESZÉLYEI

Mindig is csodálattal vegyes irigységgel figyeltem azokat az embereket, akik „tudják mit akarnak” elérni az életben. Már az általánosban is voltak olyan társaim, akik roppant céltudatosan haladtak álmaik, hivatásuk irányába és ennek rendeltek alá mindent.

EGY KIS PÁNIK

Úgy látszik az élet iskolájában nincs szünidő. Egyik változás követi a másikat. Amikor azt hiszed, hogy túl vagy egy nehezebb szakaszon és végre kicsit megpihenhetsz, hátradőlhetsz, akkor hirtelen ott terem egy újabb próbatétel.

REINKARNÁCIÓS PUZZLE DARABKA

Amikor 2000-ben beléptem egy spirituális iskolába, igazán ott szembesültem azzal, hogy sok embernek nagyon határozott „emlékei, tapasztalati” vannak előző életekből és roppant bután éreztem magam közöttük. Néhányan sokat sejtető pillantásokkal, félmondatokkal, vagy elhallgatásokkal utaltak arra, hogy ők bizony „tudják, amit tudnak” a közös előző múltjainkról. Volt, hogy hajtott volna a kíváncsiság, vajon mi történhetett, de legtöbbször a félelem, vagy a kétség volt az erősebb, hogy „és ha tudnám, akkor vajon az segítene-e most bármiben?”, vagy „ vajon fel tudnám-e dogozni a kapott információkat?”.

A MANDALA VILÁGA

Amikor az ember nem látja tisztán, hogy merre is visz az útja, akkor általában olyan kapaszkodókat keres, amikről úgy gondolja, hogy segítenek eligazodni az élet dolgaiban, vagy legalábbis megkönnyítik a történések feldolgozását, elfogadását, megértését…

ÚJRATERVEZÉS

Sok ember körül változott/változik nagyot a világ ezekben az években, én sem vagyok kivétel. Ági inspirálására leültem, hogy kiírjam magamból, nekem mi mindennel jár a talpraállás, hogyan bukdácsolok, hogyan sikerül megoldani az új életem kihívásait…

error: Content is protected !!