Találkozás Quan Yinnel

Hitem nem vallásokhoz kapcsolódik, így nekem egészen más jelent egy-egy vallási “szimbólum”, mint azoknak, akik rajtuk keresztül táplálják hitüket. Remélem írásom senkit nem sért hitében. Quan Yin Keleten az együttérzés Buddhája, a Könyörület Istennője. Számomra azonban a sötétség, a kétszínűség, a fájdalom szimbólumává vált, mivel aki bevezette életembe ábrázolását, a szépen zengő szavak mögé manipulálást, lelki terrort csepegtetett. Számtalan ábrázolását láttam Keleten utazásaim során, álldogáltam több méter magas szobrai előtt, meditáltam virágfüzérek között, melyek képét fűzték körbe, tőlem azonban egyre távolabb került, ahogy csalódások sora ért azokkal kapcsolatban, akik használták képét, szobrát, ábrázolását.

Quan Yin azonban legnagyobb meglepetésemre “eljött hozzám”, hogy tisztára moshassam önmagamban a hozzá kapcsolódó rezgéseket, hiszen a Szentek, Istennők, Buddhák nem egyenlőek azokkal, akik neveiket, legendáikat, tanításaikat használják. Ebből a megközelítésből ki kellet emelkednem ahhoz, hogy utam béklyók nélkül tudjam folytatni.

Vasárnap kezembe adtak egy Quan Yin szobrocskát, és kapásból adtam tovább másoknak, legyen csak minél távolabb tőlem. De ahogy kézről-kézre járt, visszakerült hozzám, és a kör nálam bezárult. Hazahoztam, leültem a kristálykoponyák közé, és nézegetni kezdtem. Ahogy forgattam, úgy cikázott rajta a fény, és éreztem bennem is végigfut valami. Hirtelen végtelenül szépnek láttam, ahogy különböző színekben csillant meg rajta a fény, és saját magam is egyre tündöklőbbnek éreztem. Valami megváltozott, és megszólalt bennem egy belső hang:

Mindenkiben ott van a Fény, csak megfelelően kell tudni fordulni, hogy meg tudjon csillanni. Legyél mindig tudatában, hogy bármi történik, a Fény ott van benned, ahogy ott van másokban is. Ne a sötét részekkel azonosulj, mert akkor benned is a sötét részek fognak erősödni. Törekedj arra, hogy úgy fordulj, hogy mások sötétsége ellenére is a Fény látszódjon rajtad. Hogy ez nem sikerül mindig? Amiatt ne bánkódj! Te csak légy résen, hogy le tudd buktatni önmagad sötét részeit, mikor ők akarnak érvényesülni.

Bocsásd meg magadnak azokat a perceket, amikor nem a Fény látszódott rajtad, hiszen akkor is ott volt Benned, csak nem voltál tudatában. Légy könyörületes a jeleneddel, jövőddel, és ne tedd sötétté a múlt emlékei miatt. Élvezd, hogy megismerheted a Fényt, és segítsd az útját, hogy megnyilvánulhasson Benned, Rajtad és Másokon keresztül. Ehhez nem kellenek nagy szavak, nem kellenek Mesterek: ez puszta választás kérdése, amit minden percben meg kell hozni!

Az együttérzés Buddhája nem más, mint saját magunk megbocsátásra képes része.

Végigszaladt egy könnycsepp az arcomon, a hála. Minden ellenszenvem ellenére pont Quan Yin képében jött a tanítás, hogy feléledhessen bennem valami, amennyiben felül tudok kerekedni saját ellenszenvemen. Nem egy valláshoz, hitrendszerhez, Buddhához kerültem közelebb, hanem önmagamhoz. A Fény ott van mindenkiben, csak feléje kell fordulni, az akadályok ellenére. :heart:

2 thoughts on “Találkozás Quan Yinnel

  1. zsóka

    Olyan, mintha rólam is szólna a cikk: az én érzelmi megnyilvánulásomról, rezgéseim változásáról a kristálykoponya felé. Ma úgy érzem egy hullámhosszon vagyunk, segít a Fényt megtalálni önmagamban. Köszönöm.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!