Kitartás nélkül nem megy

Íme a mai üzenet, és hozzá néhány gondolat: “Emberek időnként nem azért válnak el tőled, mert bármit is rosszul csináltál volna, hanem mert másfelé vezet az útjuk.”

Ha visszagondolsz, és utólag úgy érzed bármit is másként csinálhattál volna, az azért van, mert út közben ennyit változtál, fejlődtél, tanultál, most ennyivel másként látsz dolgokat – de ott, akkor, az volt a legtöbb, legjobb, amit tehettél. Ha ugyanolyan szituációba ugyanolyan mélységgel futsz újra, az  azért van, mert nem vagy tudatos.

Ne bántsd magad a jelenben múltbeli dolgok miatti lelkiismeretfurdalással! Ma már más ember vagy, és “ez a mai ember” nem érti miért bántod olyasmiért, amit nem mai valód tett, ahogy nem mai valód viselkedett. Bocsáss meg magadnak egykori (felismert) dolgaidért AZZAL, hogy jelen valóddal nem ugyanolyan hozzáállással közelítesz, mint amit már te magad is nem egyszer hibásnak minősítettél. Amikor olyasmit ismételsz, ami korábban is szenvedésedhez vezetett, te magad bántod magad – más csak segít ezt felismerni közreműködésével.

Az ugyanolyan hozzáállás az, ami miatt szenvedést, csalódást, szomorkodást ismételni lehet, épp csak más személy, más helyszín, más tervek segítenek ezt felismerni. Ezért fontos változni! Hogy sikerült-e változnod már az is mutatja mit ismersz fel, mivel értesz egyet, de a változás igazán édes gyümölcsét az adja, hogy gyakorlatban miket lépsz, milyen döntéseket hozol meg.

Az ismétlések pusztán ugyanolyan rezgésminták, rezgéstartományok. A rendszeres végzett gyakorlatok (akár kristálykoponyákkal, ahogy én csinálom, akár más módszerekkel) segítenek túljutni egy-egy rezgéstartományon. Ezek a rezgéstartományok azonban rétegesek, ezért nem egyszerű kilépni belőlük, viszont lépésről lépésre lehetséges.

Ha egy rezgéstartomány mondjuk 10-es skála, az első öt réteg megtétele olyan, mintha egy helyben topognánk, könnyen feladjuk, pedig haladunk. Ha viszont feladjuk, beragadunk. A 6-7-es rétegnél kezdenek el olyan sikerélmények jönni, amik jobban motiválóak, de ezt kemény “munka” kell megelőzze, akár jelen, akár előző életünkben kezdődött ez el. (Sokszor ami könnyen megy, arról azt hisszük szerencsénk van, pedig csak előző életben el kezdtünk már dolgozni érte.) A 8-9-es rétegben már másokon is látjuk mi mit ne csináljunk, az ő hibájukból is tudunk tanulni, hogy mi ne szenvedjünk, így több síkon is fut a tanulásunk. A 10-es rétegnél megtörténik a “megvilágosodás” mit kellett megtanulnunk, mi, hogyan vezetett oda a megtanulásához, és ha a végső tesztet is kiálljuk, ez a tanítás többet nem okoz nehézséget nekünk.

EZ egy folyamat, ezért szükséges a kitartás, a kitartáshoz pedig legtöbbünknek segítség, ha többen vagyunk, ha hallhatjuk, olvashatjuk egymás megosztásait – ettől még mindannyiunknak saját magunknak kell kitartóan haladnunk.

A tudatos fejlődés nem azt jelenti, hogy ugyanazért nem lehet újra szenvedni, szomorkodni – a szenvedés csak annyit jelent, hogy még ugyanabban a rezgéstartományban dolgozunk, hiába változtattunk már valamicskét a hozzáállásunkon. A fejlődés abban nyilvánul meg, mi, mennyire, milyen tartósan visel meg minket. A mélységének, időtartamának csökkenése a JEL, hogy haladtunk!!!

Az élményeink megosztásának funkciója van, ezért fontos. Van, akinek épp ez a lépcsőfok segít megérteni saját magát, mert ebben a tartományban halad. Mások megosztásai nélkül elkeseredne, hogy nem halad semerre sem, mert nincs visszajelzés számára, hogy más is esendő, másnak is fáj, más is ki tudott jönni belőle! Aki már kijött belőle, ne feledje, hogy egykor neki is segített valaki saját megosztásával. Aki még benne van, emlékezzen rá, ha elmeséli, azzal sortársainak segít, hogy nincsenek egyedül a gondjaikkal. Tarts ki! Nem vagy egyedül! Haladj kitartóan!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!