Ki, mit aKAR MA

Sok ismerősömtől hallom, hogy a karma hülyeség, és ne fogjunk már mindent a karmára. Abban egyetértek ezzel a megközelítéssel, hogy ne fogjunk mindent a karmára, hiszen szabad akarat van, de a szabad akarat mellé következmény és felelősségvállalás is társul. És pont ez utóbbi a karma.

Nem élhetünk úgy, hogy mindent a karmára fogunk, de talán úgy sem, hogy semmivel sem foglalkozva vakon törtetünk, és csinálunk, amit épp akarunk, helyesnek tartunk (a “vakon” jelzőn van a hangsúly). Éljünk úgy, ahogy akarunk, de legyünk tudatában, hogy minden akarásunk következménye a miénk :yahoo: még a nem akarásunké is, hiszen az valami ellentétének akarása.

Földi létünk talán pont ezért olyan izgalmas: szabad akarat van. Szabadon léphetünk olyan vízbe, aminek nem látjuk az alját, de ne panaszkodjunk, ha úgy lépünk bele, hogy nem tudunk úszni, nem tudjuk kezelni a víz hőfokát, nincs épp senki a közelünkben, hogy segítsen, ha nem az történik, amire számítottunk.

Földi létünk nem csupán szabad akaratról szól, hanem arról is, hogy megtanuljuk, mivel jár a szabad akarat.

Sokkal könnyebb a szabadon akarást gyakorlatba helyezni, mint azt megtanulni, mi mivel jár, minek mi a következménye, mi honnan hová vezet. Ez a karma tanulási folyamata, és nem valami mumus, amivel ijesztgetni kell egymást, de nem is valami babona, amit ki kell nevetni, és figyelmen kívül lehet hagyni.

Az arany középút a törekvés a tudatos létre, amikor figyeljük a jeleket. Ha nagyon fúj a szél, nem leszünk pesszimisták, nem bújunk el, hiszen bármikor elállhat, de nem is hagyjuk figyelmen kívül és nem vetjük el, hogy semmiképp sem lehet belőle vihar, csak mert mi nem akarjuk. Vannak dolgok, amik függetlenek attól mit akarunk, és mit nem, és vannak dolgok, amikben akarhatunk. A tudatos lét valahol útmutatást ad, mikor, meddig akarjunk, és honnan kezdjünk el elfogadni, megfigyelő álláspontra helyezkedni, tanulni arról, miről szólnak az akadályok, nehézségek.

Hol van minderre a receptkönyv? Ott van veled! A könyv maga az életed, amiben számtalan recept van már erre, csak rájuk kellene keresni a belső google keresővel. A könyv maga az élet, mely tanít: régi receptekre próbál rávezetni, és új recepteket próbál íratni veled.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!