Hullahopp meditáció

Ma este telihold van, ez asztrológiai tény. Egyesek szerint ma tízmilliószoros nap is van, amit sohasem értettem hogyan számolnak, de miért ne élnénk ennek lelkesítő hullámával? Egy Spirál Fórum meditációt szeretnék megosztani azokkal, akik szeretnek kísérletezni. Én magam hónapok óta meditálok így, és meglehetősen izgalmas eredményeket vettem észre magamon, magamban a meditáció hatására.

Az astronet.hu oldal így ír a mai teliholdról:

“A Telihold a mai napon a Nyilas jegyében köszönt ránk – e jegynek témái, a szabadságvágy, a hit, a változni és változtatni akarás, az elhivatottság, az őszinteség és bátorság, lesz a középpontban.”

Imádom a szabadság témáját, amit nem feltétlenül úgy élek meg, hogy hadd csináljunk azt, amit akarunk, hanem hogy azt is képesek legyünk elfogadással, könnyedséggel megcsinálni, amit esetleg nem akarunk, hiszen a valós szabadság igazából nem külső cselekvésekre, hanem belső megélésekre irányul. Az akarásnak inkább a bölcsességhez, vagy annak hiányához van köze, aminek fejlődése sokban segíti a szabadságról kialakult nézeteinket.

A következő meditáció, mely meglehetősen kivezet a duális, lineáris energiákból, arra tanít meg minket, hogyan tudunk egyszerre figyelni két irányba, egyetlen állapotként, nem elkalandozva hol csak erre, hol csak arra. A nehézsége pont abban van, hogy egyszerre kell megfigyelnünk két különböző irányú energiafolyamot, ahol az egyik lebontja az aktuális rezgéseinket, a másik pedig újat épít helyette, vagy frissíti, aktualizálja a régit, mindezt egy ugyanazon időben, kétirányú mozgást egyesítve. Íme a meditáció leírása, amit próbáltam egy kis összeállítással ábrázolni is:

Spirál meditáció

Leírás

Elsőre nagyon könnyűnek tűnik, de vannak benne buktatók. A látással való érzékelést teljesen át kell alakítani. Ha “látni” próbáljuk az áramlatot, akkor elszalad a tekintetünk felfelé és lefelé, esetleg hol lefelé, hol felfelé próbáljuk követni, hogy működtetni tudjuk. A feladat azonban pont az, hogy kilépjünk az irányokból, és csak hagyjuk azokat áramolni, megtartván azt a kettőből születő, új állapotot, amit a két irány érzékelésének átértelmezése ad a meditációnk során (tudatunknál kell maradunk, ne aludjunk bele, mert rögtön leáll).

Nem ismerős? Ugyanezt csináljuk időben a múlttal és jelennel, folyton hol erre, hol arra fordulunk, így nehezen találjuk meg a MOST idősíkját, melyben egyszerre van benne mindkettő.

Miért hullahoppozás?

Gyerekkorunkban szinte mind találkoztunk ezzel a kifejezéssel. Egy karikába kellett bebújnunk, amit azután hullámzó csípőmozgással igyekeztünk magunkon megtartani. Ezek a karikák ugyan másként működnek, más irányúak, de ugyanúgy el kell érnünk, hogy működjenek rajtunk – csak ezt most elménkkel, és a tudatunkkal érjük el.

Ha valakinek sikerül megvalósítani a két irány kioltását azáltal, hogy mindkettőt megfigyeli egyszerre, de egyikre sem figyel kizárólagosan, akkor megkapja a nullpont energiát, ami nem a kettő hiánya, hanem a kettő által kialakított “harmadik” állapot, a MOST, mely folytonosan változik, ahogy a másik kettő is változik, és egy teljesen új működést, rendszert kezd el felépíteni.

A Spirál Fórum tagjai ma este 21:00 órakor így fognak együtt meditálni. Akinek van kedve, csatlakozzon hozzánk távból. A meditáció nem csak ekkor végezhető el, hanem bármikor, ha kedvünk van hozzá. Én rendszeresen csinálom nyitott szemmel, ha valahol várakoznom kell, vagy utazok buszon, vonaton. Sorra tapasztalom meg, hogy egyszerűen nem tűnik fel senkinek, hogy én is ott vagyok :whistle: és nem ragad át rám mások idegessége, panaszkodása, türelmetlensége.

Érdemes eleinte csukott szemmel, nyugodt környezetben gyakorolni azoknak, akiknek kedve támad kipróbálni, hogy milyen érzés egy “köldökzsinórral” összekötve lenni egyszerre az Univerzummal, és a Föld Anyával.


A meditációt napok óta terveztem megosztani, annak kapcsán, hogy váltottam pár szót egy régi ismerőssel, aki a Spyralis című írásom Khermit nevű szereplője. Szerettem volna ezt neki ajándékba adni, ezért álltam neki egy remélhetőleg értelmezhető leírás elkészítésének. Mivel ő is szívesen ajándékoz meg másokat, hadd legyen ez így az ő Lénye által kiváltott inspiráció hatására mindenkinek ajándék, akinek dolga lehet egy ilyen meditáció által elérhető állapot megélésével. Köszönet érte :heart:

3 thoughts on “Hullahopp meditáció

  1. S.Mária

    Köszönjük , hogy megosztottad, mink is gyakorolni fogjuk.Nagyon tetszett. Mária Misi

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!