Hazai források

Feldobta a Facebook, hogy Ekhart Tolle előadást fog tartani Magyarországon, de hiába kutattam, egyelőre semmilyen külföldi oldal nem igazolja ezt vissza, legfőképpen Eckhart Tolle oldala nem (ez évi programjában). A hírt máris többszáz ember lájkolta azonnal. Végigböngésztem a kommenteket, kiderül-e valami konkrét belőle, de csak egyfajta remény cseng ki belőle: De jó, ha ő idejön, akkor hátha felrázza az itteni szomorú hangulatot! Na de Emberek! Miért nem azon gondolkodunk, mi magunk hogyan tudnánk változtatni saját hangulatunkon? Miért arra várunk, hogy majd valaki idejön, és helyettünk megteszi? Nem a mi érdekünk? Nem a mi életünk?

Persze a legtöbb ember most is azon gondolkodik, hogy tényleg jön? Mikor? Nehogy lemaradjak a jegyvásárlásról! Ami teljesen rendben van, hiszen egy fantasztikus ember, érhetően sokan szívesen találkoznának vele személyesen is, de ne álljunk itt meg! Azon is gondolkodjunk el, hogy mit képvisel, és hogyan lehetne meg bennünk is az, amit képvisel, MOST, a jelenben, és ne csak meghallgassuk, csodálhassuk MAJD, amikor eljön, ha egyáltalán eljön; ne csak egyetérthessünk vele, és amint elmegy tőlünk, csinálunk mindent ugyanúgy tovább, mint korábban, a saját életünkben.

Manapság bárki ismert ember nevét felhasználhatjuk, a tömeg meglódul, akkor is, ha az ismert ember esetleg meg sem szólal,  meg sem jelenik személyesen. Ha az írásomnak azt a címet adnám “Ekhart Tolle Magyarországon”, csak miatta, csak mert megemlítem őt, azonnal ezrek kattintanának rá. Szerintem azonban nem annyira fontosak ezek az ezrek, mint TE magad, aki észreveszed, hogy egyetlen híres külföldi ember sem tud a TE életeden változtatni, csakis Te, aki éled! Olvashatsz, meghallgathatsz híres embereket, akik érdekes, okos dolgokat vetnek fel, akik motiválnak, de NEKED kell tenned azért, hogy jobb hangulatod legyen, hogy motivált maradhass minden körülmény ellenére, hogy nagyobb rálátásod legyen a dolgokra, hogy jobban megérthesd mi, miért történik körülötted, benned, MOST. Minden pillanatban, mely meghatározza közérzeted, életkedved, reményeidet, félelmeidet.

Tiszteljünk minden embert, de tiszteljük őket egyformán! Ne gondoljuk, hogy aki külföldi, az egyből jobb is, mert ezzel saját magunkat tartjuk kevesebbnek, és ami megvan bennünk, annak sem engedünk utat, hiszen minek? Úgyis van, aki jobb ebben. Csakhogy

A Te életedben a legjobb csakis Te lehetsz, de ettől még magad mellé engedhetsz sok másban jó embert, hogy még jobb lehess!

Ne hagyd saját teremtő képességed háttérbe csúszni mások sikere miatt!  Nem lesz kevesebb az ő érdemük, az ő sikerük, csak mert saját magad megfelelő helyre emeled saját életedben. A TE gondolataid épp oly korszakalkotó változásokat hozhatnak, mint Ekhart Tolle-é, vagy Deepak Chopra-é, vagy sorolhatnánk a nagy neveket, csak más területen: a te életedben!

A TE gondolataid a TE életedben, a TE megéléseidben alkothatnak óriásit, csak meg kell engednek magadnak, hogy felismerd ezt.

Ha eddig nem tetted meg, kezdd el most helyretenni magadban a dolgokat!

Magyar vagy, itt élsz Magyarországon, olyan körülmények között, amilyenek adottak. Biztosan az a megoldás, hogy egyre többen külföldre költözünk, és magára hagyjuk az itthoni helyzetet és külföldről szidjuk, ami itt van? (megjegyzés az írás végén) Olyan időszakban élünk, amikor meg kell tanulnunk saját magunkban átértékelni nézőpontokat, értékeket, felmérve reálisan lehetőségeket, hogy úgy tudjunk kiállni önmagunkért, és egymásért, hogy ne acsarkodás, versengés, vádaskodás, sértődés legyen a fókuszban, hanem összefogás, együttműködés, ami nem fog menni addig, míg mi magunk nem kerülünk helyre saját életünk folyamában, ehhez viszont tudni kellene értékelni önmagunkat!

Addig  tudnak manipulálni, kihasználni minket, míg értéktelennek, védtelennek, tehetetlennek tartjuk magunkat, de ez csakis azért van, mert sokszor pótcselekvésként ismert emberek szavai, élete után loholunk, és nem azzal foglalkozunk, mi minden megy végbe bennünk, és AZ hogyan hat környezetünkre.

Miért nem indítunk el mi magunk egy pozitív programot saját életünkben, egymás életében anélkül, hogy megvárnánk míg valaki híres ember felfigyel a mi szomorúságunkra, fájdalmunkra és megteszi azt? Miért nem fogunk össze, és tesszük meg azt, ami tőlünk telik, és kezdünk el odafigyelni magunkra és egymásra? Lehet ez valami banális gesztus is, rajzolunk valami vicceset, leírunk pár kedves szót, és időről időre belecsúsztatjuk szeretteink zsebébe, mert egyelőre hinni tanulunk, hogy képesek vagyunk bármire is  összefogással, egymás felé fordulással, kölcsönösséggel, és ha kis dolgokban sikerül, akkor erőre kaphatnánk, és nagyobb dolgokra is képesek lennénk: együtt!

Ahhoz szoktunk, hogy a visszajelzések alapján ítéljük meg önmagunkat, és rengeteg hamis visszajelzést kapunk! Okozz örömet másnak azért, mert jó érzés, ne a visszajelzés miatt, mert sokan fásultak, és már örülni sincs kedvük. Ez nem téged minősít! Ne add fel, csak mert nem vagy megfelelően méltatva!

Csak el kellene kezdeni, csak meg kellen próbálni, kihagyva a politikát, az érdekköröket, ahol kevés olyan labdát kaphatunk mi hétköznapi emberek, amivel fel is tudunk mutatni valamit! Sikerélményekre van szükségünk, hogy újra merjünk hinni, hogy el merjük hinni, hogy tudunk jók lenni: saját életünkben, saját kapcsolatainkban, saját közérzetünkben, majd apránként saját reményeink, álmaink megvalósításában, mint a szél, ami végre elhiszi, hogy ha kisebb ereje van, akkor is szél, és mint szél, erőre kaphat, és akár forgószél is lehet belőle!

Megjegyzés: Mivel számtalan kedves ismerősöm él külföldön, különféle okokból, átérzem, ha bárki elégedetlenségében , vagy bármi más okból itthagyja országunkat. Azoknak írom, hogy nem biztos, hogy ez a megoldás, akiknek nem ez a sorsa, mégis azzal gyötrik magukat, hogy “mi lenne, ha”, és nem azoknak, akiket karmikus folyamataik elkanyarítanak itthonról rövidebb, vagy hosszabb időszakra.

Csakis azért említettem meg a külföldön élőket, mert tényleg kényes időszakot élünk országunkat illetően,  jól jön minden segítség, de nem sokat segít, ha kintről szidják, ami itthon van (akik így tesznek): elsőként saját békéjüknek, nyugalmuknak nem tesz jót, és a kinti életüket is megmérgezheti. Másodsorban viszont természetesen minden megmagyarázható saját magunk igazolására, és mindent felülír az, hogy meg tudjunk békélni, és másoknak is békés megélést tudjunk hozni. A kritizálás praktikus megoldás nélkül azonban nem hoz békét senkinek…

Ha érdekelnek kristálykoponya üzenetek, melyek segítenek pozitívabban, érthetőbben látni a világot: KLIKK

One thought on “Hazai források

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!