A három paradigma

Folytatom a június 17-ei csatornázás fordítását, mely több részből áll, és tegnap csak az elsővel végeztem. Nézzük hogyan szól Kryon üzenete a paradigmaváltásról, pontosabban három paradigma változásáról:

Kryon üzenet 2.rész - Asheville, 2017. június 17.

Üdvözletem Kedveseim! Kryon vagyok, a Mágneses Szolgálattól. A ma esti üzenet még mindig egy további fejezet az Emberi Lény fejlődésében. Olyasmikről fogok most beszélni, amik részben már elhangoztak korábban, de így még sohasem beszéltem róluk, még soha így nem számoztam meg őket, és még soha nem beszéltem róluk ennyire nyíltan, mint ahogy most fogom tenni.

Kedveseim! Nem lennék itt, a székben ülő férfi csatornázásán keresztül, ha a Változás nem indult volna el. Máshogy fogalmazva: elkezdődött a Változás és én itt vagyok! Azért vagyok  itt, hogy vezesselek, emlékeztesselek Benneteket arra, hogy kik vagytok, mivé válhattok, hogy elmondjam mi is történik itt valójában ezen a bolygón. Talán adhatok egy áttekintést arról, merre tartanak a dolgok.

Ma reggel beszéltem Nektek egyfajta téves működésről, mely része az emberi természetnek, mely mindig is részetek volt. A téves működés lényege, hogy azzal próbáljátok felmérni a jövőt, ami a múltban történt, még úgy is, hogy a jövő energiája TELJESEN MÁS. Szeretnék erről bővebben beszélni, olyan további téves működésformákra való rámutatással,  amik változni fognak.

Sokat beszélünk a paradigmaváltásról. Paradigma az, ahogy a dolgok működnek. Egyfajta tervezet arra irányulóan, ahogy a dolgok működnek. Elképzelések, és annak módja, ahogy azok cirkulálnak. Paradigma. Valóság. Három paradigma van ezen a bolygón, ami változni fog. Mindhárom nagyszerű, mert mind a bolygó drasztikus változását fogja eredményezni. Három ilyen paradigma van. Hallhattatok már ezekről külön-külön beszélni, de együtt még nem. Nem fogom részletezni őket, csak felsorolom. Pár szót lehet, hogy szólok róluk, ahogy korábban is tettem, mert újra kell halljátok.


Hadd szóljunk az első paradigmáról! Ez a kapcsolat paradigmája, mely az emberi lény és Isten, a Teremtő Forrás között van. Szeretném, ha figyelnétek egy kicsit  ennek a paradigmának a történelmére, mivel változott az idők során, átalakult, és drasztikus változást hozott az átalakulása a bolygón. Ha emlékeztetlek is Benneteket arra, mi minden történt, és mi merre tart, szeretném, ha figyelnétek, mert van egy hiányzó láncszem. Ha megfigyelitek az Emberi lény hogyan gondolkodik Istenről, ha visszaléptek a történelemben, egy fura helyen kezdődik el, a hely pedig a kapcsolat milyenségére utal: sok Istennel kezdődik. Úgyhogy mondhatjátok, hogy az egyes számú az ember kapcsolata A Teremtővel, amit az Ember sok Istenként értelmez. Van ezzel valami gond. Valaminek meg kellett, hogy előzze ezt, amire nem bukkantatok rá, így nem létezett, ezért beszéljünk erről egy kicsit!

Ha meg akarjátok figyelni a kapcsolat fejlődését, azzal kezdődött, hogy az Ember nem vette észre, hogy akármennyi Isten lehet, de nem ez történt. Azzal kezdődött, hogy az emberek azt hitték, hogy van egy Teremtő Forrás, ami valamilyen, és talán több is van belőle, pedig ez az egész nyilvánvaló. Az Ember a Teremtés Történet után jelenik meg, ami lehet Ádám és Éva története, ha akarjátok, de bármi is a Teremtés Történet, az Ember megjelenik, és Istent azonnal definiálja: számban, működésben. Nem létezik Isten nélküli idő. Ez nem érdekes? Szeretném, ha ezen kicsit elgondolkodnátok, mert ennek semmi értelme, kivéve… kivéve ha van valami, amivel nem számoltok a kapcsolat fejlődésében, ez pedig a következő: Istennel önmagatokban érkeztetek! Ezért a kérdés az, ez hogyan működik, és nem az, hogy létezik-e Isten.

Az első szint az volt, hogy sok kívül álló Isten van, a második szint, hogy egy Isten van. Itt tartotok ma. Tulajdonképpen öt szint van. Felsorolok párat, hogy merre tartunk. A sok Isten elmélettől eljutottatok az Egy Isten elméletéig és elfogadásáig. A mai napig az Egy Isten az, amit a bolygó lát. A téves működés abban nyilvánul meg, hogy hogyan van kapcsolatban ez az Egy Isten Veletek. Mit kell tennetek ahhoz, hogy kapcsolatba kerüljetek az Egy Istennel? Ez a téves működés! Amikor valaki azt mondhatja, hogy az én Istenem tele van szeretettel, mind ugyanabban hiszünk, de ha ti nem megfelelően hisztek benne, megöllek titeket. EZ helytelen működés!

Mi akkor a logikus következő lépés? Ez lenne az együttérzés és egység megengedése, hogy úgy imádkozhass, ahogy te akarsz. Ahol talán mindenkinek megvan a maga prófétája, de engedélyt ad arra, hogy más próféták is létezhessenek, azt mondván, hogy egy forrása van a szeretetnek, mely sok módon nyilvánul meg. Ez terjed el a bolygón, és semmi baj azzal, hogy ki, mit, hogyan csinál. “Én ezt választom, és engedélyt adok Neked, hogy te is válassz, és látom benned Istent a te választásoddal.”

Ez később tovább fejlődik valami még csodálatosabba. Egy új paradigma érkezik, egy teljesen új, a következő: Az Istenből érkező változás kívül van, Isten belül van. Ez a jövőben lesz, és nem jelen életetekben. De ez van a jövőben. Ez a természetes fejlődése az emberi lénynek, egy csoporton belül, mely szintén fejlődik. Megérkezik idővel, és nem törli el a vallást. Nem törli el a hitrendszereket. Mélyen megváltoztatja őket egy gyönyörű módon.

Kedveseim, az Egyház nem szűnik meg. Az Egyház forradalmasítva lesz. Az Egyház sokkal másabb lesz. Nincs olyan Angyal, aki majd leszáll, és eltörli azokat, amiket csináltatok. Az fog történni, hogy az emberi lényeknek lesz egy felismerése, egy tudatra ébredése, hogy Isten nagyobb, mint azt valaha is gondolták! És ezt meg is engedik, és el kezdik meglátni a bennük lévő Isten hatalmasságát, amit mind az összes Mester, aki járt ezen a bolygón megmondott. Isten Bennetek van. Isten képmására lettetek teremtve, és ez a képmás nem az, ami a tükörből köszön vissza rátok. Ez a képmás a szeretet! És egy nap ezt meglátjátok! Ez a fejlődés! Ez a paradigmaváltás! Ez az első paradigmaváltás.

Hol tartotok épp most ebben a változásban? A válasz: eléggé lent vagytok, a béke fenekénél. (nevet) De még csak most kezdtétek el a változást! Épp csak útra indultatok. Beszéltünk már Nektek erről. A változás még csak néhány éves, de a dolgok máris beindultak! Voltatok fültanúi annak, hogy vallási vezetők kiálltak és egymás bocsánatát kérték? Vagy hogy egy egész csoport egy másik csoport bocsánatát kérte, vagy elnézést kértek azért, ahogy a múltban bántak egymással? Ez új! El kezdődött, hogy csoportok megengedik egymásnak, hogy végre kimondják, rendben van, hogy az én prófétám, és a te prófétád ismerik egymást a szereteten keresztül. Ismerik egymást, kulturálisan különbözőek, ennyi. Ez lesz a mag, amiben azonosulni lehet, ez pedig a szeretet.

Remélem, ez megérinti a szíveteket, és felismeritek, hogy erre tart a fejlődés ezen a bolygón a Változással. Ezt rakosgatja össze a Mező. Egyre több emberi lény kezdi észre veszni azokat, akik már másmilyenek, és ismerik be, hogy nem is annyira másmilyenek. csak kultúrájukban mások.  A lényegük ugyanaz! Micsoda felfedezés! Micsoda forradalom! Jön! Ez az első paradigmaváltás.


A másodikról paradigmáról is beszéltünk már. Ez a határtalanság. A tudomány. Annyira büszkék vagytok a tudományotokra, ami egy annyira zárt doboz! A tudomány csodálatos ezen a bolygón, ezt mondjátok. A tudományos módszer aranyat ér, és ezt használjátok, ezzel értek el felfedezéseket. Elmondom Nektek, hogy körbe jártok. Régi gondolatok, régi felfedezések köreit járjátok, és nincs újfajta gondolkodás, nem igazán van. Az egyetemeken nincs újfajta gondolkodás, még nincs.

Kedves Emberi Lények, a tudomány olyan mint a főzés egy világklasszis séffel. Három lépésből áll: a séf megálmodja az ételt. Íme, miket fogok összerakni, hogy ez az étel csodálatos legyen. A séf elméjében benne vannak a hozzávalók. Ha most vesszük a tudományt, ez az, amikor a tudós azt mondja, “Szerintem ez történhet, ezt szeretném kikísérletezni. Van egy ötletem egy új fizikai törvényről. Szeretnék kísérletezni. Szeretnék felfedezést tenni, és kidolgozni.” Mi történik? Második lépés: a séf megfőzi az ételt. Gondosan. Szakértelemmel. A tudós nekifog a tudományos módszernek, elkezdi a kísérletezést, figyel rá, hogy fair legyen, figyel rá, hogy dupla biztosan átgondolt tanulmány legyen, figyel rá hogy legyen integritás a felfedezésben, a kísérletben, hogy mások lemásolhassák, úgy, ahogy ő kéri. Harmadik lépés, a séf tálalja az ételt, és megeszik. És élvezik! A tudósoknál a harmadik lépés, hogy a kísérletek azt mutatják, hogy a tudósnak valóban igaza volt, és a tudomány valósággá válik, és az emberek el kezdik alkalmazni a hétköznapokban.

Ebben a lefestett képben az első lépés hibás a tudományban. Azért hibás, mert így régi energiákat mozgattok annak megfelelően, hogy mit vártok el, miket fedeztetek fel már korábban, és minden akörül forog, amit már tudtok, ahelyett, amit nem tudtok, vagy amit tudhatnátok, vagy amit megtudhatnátok. Így a kísérlet nem működik, és a tudomány nem fejlődik. Adok egy klasszikus példát. Ez a harmadik alkalom, amikor részletekbe menően beszélek Nektek erről, mert szeretném, ha meghallanátok, és ha vannak köztetek fizikusok, akik hallgatnak, szeretném, ha újra hallanátok.

Vera Rubin elismert csillagász, aki nem régiben halt meg. Ő egy Jolly Joker lap, és még senki sem tudja, ugyanis amit ő fedezett fel, az forradalmi volt, átírhatta volna a fizika törvényeit, ha elismerték volna azt, amit felfedezett. Felnézett a Galaxisra és nagyon alapos munkát végzett. Dokumentálta a csillagok sebességét egy másik spirális galaxis középpontja körül, ami ugyanolyan galaxis, mint a tietek, és nem hitt a szemének. Ezért nem verte nagy dobra, tovább tanulmányozta. Egy évtized alatt arra a következtetésre jutott, hogy amit felfedezett valóságos és pontos, elutasíthatatlan. Bemutatta a felfedezését a tudományos közösségnek, akik arra jutottak, hogy amit felfedezett az helyes. Nos, itt van a főzés első lépése. Rubin felfedezte, hogy minden egyes csillag pontosan ugyanolyan sebességgel mozog egy spirális galaxis középpontja körül.

Ha megnézzük a felfedezést, attól elképesztő, hogy nem követi a Newtoni gravitációs elmélet törvényeit, vagy Keplerét, vagy a többiek elméletét, melyek azt mutatták be, hogyan viselkedik a tömeg és a gravitáció egy központi forgáspont körül. A Naprendszeretek példa arra, amit tudtok, Newtoni, ami szerint a tömeg egy bizonyos sebességgel, bizonyos távolságban halad a középpont körül a tömeg miatt, a gravitáció miatt, a forgáspont miatt, Vera viszont felfedezte, hogy a csillagok nem így viselkednek, egyáltalán nem úgy viselkednek, mint a Ti Naprendszeretek. Micsoda felfedezés! Milyen döbbenetes dolog! Mit fogtok kezdeni vele? Íme a tudományotok mit kezdett vele: megnézték, majd azt mondták, ez olyasmi, amire nem számítottunk, ezért belegyömöszöljük a Newtoni dobozba. Ez a doboz pedig azt jelenti, hogy mivel nem megfelelően mozogtak, biztosan voltak ott valami láthatatlan energiák, amik hatással voltak rájuk, amiről mi semmit sem tudunk, elnevezzük hát fekete anyagnak, amiről továbbra sem tudunk semmit. De ott kell, hogy legyen, mert Newton az Newton, és Kepler az Kepler, és amit Vera felfedezett, az úgy tűnik nem illik ebbe bele. Ezért kitalálunk egy új energiát. Kedveseim, Vera egy új fizikai törvényt fedezett fel, és egy nap el fogják ismerni, amikor nevetgélés lesz és zavarban lét, hogy ilyen sok időt töltöttetek el azzal, hogy megpróbáltatok valamit újat belepréselni egy régi dobozba, azok közé, amiről már volt megértésetek. Ezért nem haladnak előre a felfedezések, ezért nem jutott előre a tudomány, ezért nem fejlesztették ki az új fizikai törvényt, nem látták és nem értették. De meg fogják érteni!

Ez a tudomány paradigma, ami meg fog változni Kedveseim, és a fiatalokkal fog megváltozni, akik belépnek a tudomány világába és az lesz az elvük, hogy “nem tudjuk, mit nem tudunk“, ezért bármi is  kerül elénk, ami kívül esik a dobozon, amiben azok vannak, amikről már tudunk, gondosan meg fogjuk vizsgálni. De ez ma még nem létezik. Átlátjátok, hogyan tudja mindez megváltoztatni a világot?


Harmadik paradigma: Ti. (nevet) Ennek akkora mélysége van! Egy paradigma arról, hogy az emberek miért utasítják el azokat a dolgokat, amiket adunk. Korábban érintettük már ezt. Kedveseim, ez azért van így, mert “nem tartjátok magatokat rá érdemesnek” (önértékelési problémák) régi üledéke van rajta minden egyes emberi lényen. Eonokat töltöttetek el bajban, mert valahányszor felkapcsoltátok a fényeteket, bajba kerültetek. Hányszor kell ezt elmondanom? Nincs hallgatólagos ítélkezés, hogy elhisztek-e bármit ebből a csatornázásból, vagy hogy hisztek-e egyáltalán a csatornázásban.

Korábban beszéltünk már a “szekrényben” lévő fénymunkásokról, akik eltemetik magukat, és soha el nem jönnének egy ilyen találkozóra, mint ez, mégis tudnak mindenről. Ők nem jönnek el. Azért nem, mert nem akarnak újra nekifogni egy megvilágosodási útnak, hogy ugyanaz történjen megint, mint ami korábban történt. Nem akarják, hogy elvegyék az életüket, ahogy korábban történt. Azok az idős lelkek, akik hallgatják ezt a csatornázást, a bátrak, hiszen eonokat éltek már meg életről életre, ahol sorra nem fogadták el a fényüket, ahol tömegesen vették el az életüket. Szeretném megkérdezni, láttok ma ilyesmiket? Látunk, bizony, de nem úgy, mint régen. Kedveseim, jelen van a sötét hadsereg, ami próbálja kioltani a fényeteket. Ha követitek a Szeretet Mesterét, összetűzésbe kerültök ezzel a hadsereggel. A sötétség el akar pusztítani minden világítótornyot, legyen bárhol a bolygón, de nem lesz sikeres, most sem sikeres. Erről beszélek! Ezt tapasztaltátok meg újra és újra ezen a bolygón.

S mikor végre belekerültök egy ilyen energiába, a Változásba, nem csoda, ha nem hiszitek el, hogy érdemesek vagytok arra, hogy elkezdjetek valami olyasmit, amit még sohasem csináltatok: fellobbantjátok a fényt magatokban, aminek olyan fénye lesz, hogy mások is odajönnek hozzátok, és azt mondják “tetszel nekem, mondd el hogy lettél ilyen!” “Tetszik az egyensúly, amit benned látok” és ez nem tanításokról fog szólni, nem arról fog szólni valami vallásos-e, vagy spirituális-e, hétköznapi dolgokról fog szólni. Olyan dolgokról, amiknek értelme van, amik egyensúlyban vannak, ami a szeretet, együttérzés és integritás, amit mások meg fognak látni és, azt fogják mondani: “igen, látom benned, sohasem értettem. Namaste”. A bennem lévő Isten látja a benned lévő Istent. Koherencia jön létre, egyfajta összetalálkozás, megértés egyik és másik ember között. Mindegy kik ők, vagy milyen kultúrához tartoznak, szeretni fogják egymást. Szeretni fogják egymást, mert látják egymásban Istent, akár úgy is, hogy nincsenek tudatában. Mindez közeledik. Jelenleg az tart még vissza tőle Benneteket, hogy még működik a bizalmatlanság régi paradigmája, a halál Akasha tudatossága; a spiritualitás és fény még mindig bajt jelent.

Hogyan fogtok ezen keresztül jutni? Ez egy olyan régi paradigma, amivel ezen a bolygón minden idős léleknek dolga van jelenleg is. Az egyetlen dolog, amit mondani tudok Nektek, hogy ébredési folyamat van, ahol félre fogjátok tolni, meg fogjátok érteni és végre most, először, ki fogtok állni a fénybe, mert most van először hátszeletek. A fizikában olyan Mező dolgozik, mely a dolgokat össze akarja rendezni, és nem szét akarja szakítani. Védelem alatt álltok, szeretve vagytok, érdemlegesnek tartjátok rá magatokat, és képesek vagytok előre sétálni a fényben, és sohase többet nem kell félnetek a sötétségtől, hogy utánatok jönne. Mert most egyszerűn túlélésre van hivatva mindez. És évekre fent is fog maradni Kedveseim.

Magányosan, boldogtalanul, próbálkozhatnak régiként megtartani a dolgokat, de nem lesznek még a régiek. Úgyhogy a harmadik paradigmaváltás az emberi lény fénybeemelkedése, egyenként. Nem csoportosan, hanem egyenként. Látni fogjátok, érteni fogjátok, fel fogjátok fogni, érezni fogjátok, ahogy hullanak le rólatok a terhek, és megértitek, hogy ehhez kapcsolódik az egészség, a metabolizmus, a régi viszont nem kapcsolódik hozzá. Ez az a tudatosság, amit el fogtok érni egyesével.

Lesznek, akik úgy távoznak innen, hogy azt mondják, bárcsak nekem is sikerülne! Bárcsak rajtam lenne már a sor! Hadd mondjam el: fog! Hamarabb el fog jönni, mint gondolnátok, és olyan okok miatt, amiket nem ismertek, mindez azért lehetséges, mert mindegyikőtöket ismeri a Teremtő Forrás névről, mert Isten képmására lettetek megteremtve, részei vagytok az egésznek, ismer titeket Isten, megérdemlitek és készen álltok, hogy előrébb lépjetek a Változásban. Ennek súlya van. Más szavakkal, van még valami Veletek, ami nagyon erős, ami vezetni fog Benneteket, már nem vagytok magatok. Kedveseim, van segítségetek! Fogjátok érezni is. Ne értelmezzétek félre, hogy mi az. Nem kívülről jött, hanem belülről. Ez a paradigma: egy külső forrásból belépni egy belső forrásba személyes erőért, békéért, megértésért.

Kik vagytok? Ki Isten? Lehetséges, hogy nincs köztetek különbség? (nevet) Mindez eljön. Apránként, fokról, fokra, és egy nap meg fogjátok látni, emlékezni fogtok ezekre a szavakra, látni fogjátok megtörténni, mert jelentések lesznek ezekről a dolgokról, amik nagyon úgy fognak hangzani, mint ez a csatornázás. Ne szomorkodjatok Kedveseim, hogy nem jön elég hamar! Értsétek meg, hogy ezek a dolgok időbe telnek! Ahogy ma reggel mondtuk, bármely emberi lélek számára időbe telik éretté válni. Tanulni kell hozzá. Kell az “aha” felismerés az érettséghez. Ezek azok a dolgok, amikről beszélni fogok Nektek továbbra is, mert látom, hogy az emberiség kezd felemelkedni szép lassan – ahogy meg lett jósolva. Az ősök tudták, hogy el fog jönni a  Változás, világvége nélkül, pusztítás nélkül, további olyan dolgok nélkül, amikről ma még mindig hallotok azoktól, akik nem hisznek benne, hogy megérdemlitek. Ennyi elég mostanra. És ez így van.

2 thoughts on “A három paradigma

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!