Harc az idővel

A legtöbb félelmet az idő értelmezése adja. Akkor van-e amit akarunk, amikor mi akarjuk, vagy sem. S ha nem ugyanazt akarjuk ugyanakkor, máris elindulnak a harcok.

A kristálykoponyák nem arról üzennek, kinek legyen igaza, és kinek ne, hanem arról, hogy ha békében akarunk élni, ahhoz békében kell lennünk önmagunkkal. A béke nem közöny, a béke nem kompromisszum. A béke félelemmentesség. A félelemmentesség pedig nem passzivitás, de nem is vakmerő forrongás, hanem együttműködés az idővel: aki megfelelő időben megfelelő lépcsőfokokra lép, az megfelelő időben megfelelő magasságokba jut. A megfelelő időre való ráérzéshez pedig jelenlét, Kapcsolat szükséges.

A puszta jelenlét – ami a Kapcsolódás felismerésekhez, megértésekhez, rálátásokhoz – nem feltétlen jelent cselekvésmentességet. A puszta jelenlét kapcsolódás bármi gondolat, érzelem, cselekvés, esemény közben.

A mai reggeli gondolatok érzik a félelemkeltést, és érzik a félelmet, ahogy növekszik, ahogy figyelmenkívülhagyással, vaksággal, vagy épp elvakultsággal védekeznek az emberek, hogy nehogy úrrá legyen rajtuk a félelem, az, amit nem akarnak. Érződik a feszültség. EZ már önmagában harc. Harc a félelemkeltés sikeréért, ami hatalmat ad mások felett, és harc a védekezés sikeréért. A számítás azonban nem tudatosság és nem Kapcsolódás. Tudatosság nélkül pedig csak ismételtek.

Figyeljetek oda, milyen eszközöket választotok hangadásra, mert a hangotok nem biztos, hogy oda fog eljutni, ahol ahhoz kaptok segítséget, amit valóban szeretnétek. Ez az üzenet nem egyik, vagy másik félnek szól, hanem mindenkinek.

A félelem megbetegíthet, bármi is a félelem tárgya

így az a félelem is, ami attól való félelem, hogy nem sikerül megfélemlíteni, nem sikerül elhitetni, nem sikerül meggyőzni, nem sikerül győzni. A félelem rombol belülről, rombol kívülről…megbetegíthet mentálisan, erkölcsileg, fizikálisan így nagyon fontos tudatosan figyelni önmagunkat, mi zajlik bennünk, mert ez határozza meg gondolatainkat, reakcióinkat, tetteinket…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!