Az életed nem rólad szól (fordítás)

Ma egy Neale Donald Walsch interjúból szeretnék lefordítani gondolatokat. Ime:

Neale: “Életem első 50 évében azt gondoltam, hogy az én életem rólam szól. Úgy viselkedtem, mint egy 10, 9 vagy 6 éves, pedig már 29, 39 éves voltam. Nem voltam én rossz ember, nem szeretném magam valami szörnyű emberként beállítani, de meglehetősen önközpontú voltam: a saját karrierem, a saját céljaim, a saját szükségleteim, a saját vágyaim érdekeltek. Persze próbáltam együttműködő lenni. Ha valaki segített valamiben, igyekeztem visszaadni, amit csak tudtam, úgy ahogy tanultam, de valójában egész életem középpontjában én álltam.

Érdekes, hogy annak ellenére, hogy az életem folyton rám összpontosult, mégsem működött és eljött a perc, mikor megértettem: képtelen vagyok úgy boldog lenni, hogy az tovább tartson, mint pár pillanat, nem tudok úgy sikert elérni, hogy ne érjen véget. Minden csak ideig-óráig tart. Minden csak jön, és megy. Egyszerűen nem jutok fel a hegy csúcsára. Mikor lesz már vége a küszködésnek?

Ilyesmik foglalkoztattak, amikor elindult bennem az első beszélgetés Istennel. Ez a háttere annak, hogyan került hozzám oly sok bölcsesség: egyszerűen megkérdeztem Istent. Nyilvánvaló volt, hogy valamit nem értettem. Meghallgattam mindent, amit apukám, anyukám mondott, amit a vallásom, amit a kultúrám tanított, mégis hiányzott valami. Egyszerűen éreztem, hogy valami információ hiányzik még. Így feltettem a kérdést Istennek: “Mi hiányzik? Mit nem értek? Mi az, amit ha megértenék, az megváltoztatna mindent?”

Isten pedig azt felelte: „Neale, ez egészen egyszerű. Az életed nem rólad szól. Az életed mindenkiről szól, aki csak belekerül.”

Én viszont tovább értetlenkedtem. “Fel kellene adnom mindent, amit valaha akartam, amire vágytam, amit reméltem? Fel kellene adjam a céljaimat?”

Isten azt felelte: „Nem, nem, nem, dehogy. Én ilyet nem kértem. Nem kell félreraknod a céljaidat, nem kell félreraknod a vágyaidat. Dehogy kell, én ilyet nem kértem. Arról van szó, hogyan érd el őket, hogyan dolgozz rajtuk, hogy teljesen más céllal, más okból haladj feléjük. Ha úgy teszel mindet, hogy mások élete gazdagabbá váljon, akkor az egész világ csodával, vidámsággal, ünnepléssel vetődik vissza rád. Ha viszont úgy teszed mindezt, hogy csak egyre több mindent halmozol fel, ha csak egyre több mindent akarsz magadnak, ha ez az elsődleges motivációd, életed minden hátralévő napján küszködni fogsz.”

Persze azt feleltem: “De hát muszáj csinálnom! Családom van, akikkel törődnöm kell, élnem kell a saját életem, tető kell a fejem fölé, problémákat kell megoldanom.”

Isten erre azt mondta nekem: „ Neale, ne kérdezgesd folyton mit együnk, mit igyunk, mibe öltözzünk! Keresd inkább Isten Királyságát, mert ez mind velejár. Isten Királysága pedig az Egység megélés, hogy egy vagy, eggyé válsz mindenki mással, és minden mással az életedben. Ez a Mennyország. A Mennyország annak megtapasztalása, hogy nem vagy senkitől és semmitől különálló. Vagyis mikor azt mondom, hogy az életed mindenkiről szól, aki csak felbukkan benne, azzal pont azt mondom, hogy az életed rólad, magadról szól, a tágabb értelemben vett önmagadról, az Univerzális önMagadról, nem erről a kis önmagadról, akinek hiszed magad, nem a kicsinyes vágyaidról. Játszadozhatsz az Élet homokozójában, ha akarsz, de legyél tudatában, hogy az életed a tágabb értelemben vett önMagadról szól, arról az önMagadról, melybe beletartozik mindenki, és minden, és ilyen értelemben véve, életed mindenkiről és mindenről szól aki, ami csak belekerül, úgy, ahogy megérint, úgy ahogy te megérintesz mindenki mást, úgy, ahogy az élet maga megérint téged.”

Riporter: Mi van olyankor, amikor rossz kedved van, szomorú, depressziós vagy? Mit tehetünk, hogy a megértés állapotába kerüljünk, hogy megértsük, hogy az életünk másokról szól?

Neale: “Keress valaki mást, akinek rossz kedve van, aki depressziós, és add nekik meg azt, amit te szeretnél, hogy elmúljon a rossz kedved, a depressziód. Ha szeretnél kijönni rossz hangulatból, segíts ki valaki mást az ő rossz hangulatából. Ha bőségre vágysz, teremts valaki más számára bőséget. Bármit szeretnél saját életedben, segíts hozzá mást, legyél te a forrása. A mágikus képlet ahhoz, hogy felálljunk bármiből, ha mást hozzásegítünk ahhoz, hogy ugyanabból fel tudjon állni. 

Isten azt mondta nekem: ” Neale, ez annyira egyszerű! A képlet nevetségesen egyszerű. Bármit meg akarsz tapasztalni az életedben, segíts hozzá valaki mást, aki ugyanarra vágyik. Ha szeretnéd, hogy több ember legyen veled türelmes, legyél több emberrel türelmes. Ha több humort szeretnél az életedbe, vigyél több humort mások életébe. Ha több örömöt szeretnél az életedbe, vigyél több örömöt mások életébe.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!