Amikor szorít a cipő

Mind tudjuk, milyen érzés, mikor kinövünk egy cipőt, és kezd szorítani. Eleinte csak egy kicsit kényelmetlen, de azután egyre több helyen kezd el elviselhetetlenül szorítani. Mit teszünk? Veszünk egy nagyobb cipőt!

Ha viszont a lábunk az életünk, a cipő pedig egy szituáció, hiába kezd el nyomorgatni bennünket a „cipő”, inkább csonkítjuk meg magunkat, hogy továbbra is beleférjünk ugyanabban a „cipőbe”, mintsem új “cipőt” keressünk, amiben egészséges maradhat a lábunk, hogy tovább járhassuk az utunkat?

Nos, én most levettem a cipőmet, és mezítláb ízlelgetem, ahogy kinyújthatom az összes elgémberedett lábujjamat, és nem akarok újabb cipőt. Hiába az a szokás, hogy cipőben glasszálunk, nem érdekel. Széles mosollyal, mezítláb figyelgetem a világot, s ahogy egy állapotos nőnek feltűnik, mennyi kismama rohangál az úton, ugyanúgy nekem is feltűnik, mennyien sántikálnak, mert szorít a cipő.

Július sokunk lábát meggyötörheti, ha nem figyelünk oda a cipőre, amit hordunk. Attól, hogy saras lesz a cipő, még nem kell újat venni, elég lemosni. De amikor már csonkítja az egészséges énképünket, megviseli a fizikai testünket, tartósan csorbítja a belső békénket, akkor nem egyszerűbb alaposan megvizsgálni, mi a gond a cipővel? Lehet, csak szögek kerültek bele, amiket ki lehet dobni onnan, ha megtaláljuk őket, de lehet egyszerűen nem nekünk való már.

Mikor fájdalmas tekintettel imádkozunk az Univerzumhoz, “Jajj, csak ne fájna úgy a meggyötört lábam!” – vajon igazságtalan, ha az Univerzum figyelmen kívül hagyja a panaszkodásunkat, mikor számtalan másik cipőt tol elénk, de mi nem akarjuk egyiket sem, mert a fájdalmat okozó cipőhöz ragaszkodunk?

Míg a Földön élünk, szabad akarat van. Mintha egy cipőboltban élnénk, válogathatunk a legkülönfélébb cipők között. Rajtunk áll, mik a szempontok, amik alapján válogatunk, a tét pedig nem az, kinek, mennyire tetszünk, mennyire vagyunk benne vonzóak, hanem hogy meddig fogunk eljutni benne.

One thought on “Amikor szorít a cipő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!