A szexualitásunk és működésünk

A Facebookos csoportban egyszer már szóbakerült a kristálykoponyák üzenete az Ember jelenkori szexuális “működéséről”, hogy ez mennyire visszafogja a tudatosság fejlődését. Ez a témapárosítás furcsa lehet, ha valaki nem tudja, hogy a kristálykoponyák tanításai nem merülnek ki Indiana Jones jellegű kalandozásokban, hanem szorosan összefüggnek a Felemelkedés folyamatával, ami során az Embernek vissza kell fordulnia egy emberségesebb, tudatosabb, szeretetteljesebb formába, aminek mindannyian szereplői vagyunk, szereplésünk legfőbb színtere pedig – Indiana Jones nélkül – saját életünk. Kanyarodjunk hát vissza kicsit a témához, hogy eljussunk életünk egészen aktuális történéseihez.

A szabadosság (ami nem a szabadság), a tudatosság szintjének csökkenésével erősödött fel.

Emberként fizikai testben élünk, és testi vonzalmak indulhatnak be bennünk, amikről azt tanuljuk, a fajfenntartás ösztönös folyamatai. A kristálykoponyák tanítása szerint azonban a fizikai vonzalmak  karmikus folyamatok jelzőtáblái, és a hozzájuk kapcsolódó tanulási folyamat – sokszor így jelzi a lélek, hogy figyeljünk fel egy másik emberre – nem mindig akkor előremutató, ha arra testi szinten, párkapcsolati szinten igyekszünk minél többször rámozdulni, amikor csak lehetségessé válik. (Az előremutatás itt a karmikus szálak csökkentésének iránya egy Nagyobb Képben.)

A karmikus vonzalmakról többnyire azt hisszük, hogy a szerelem csak olyan találkozás lehet, amivel rátalálunk életünk párjára, a szerelem önmagában azonban csupán az eredetileg szeretetnek tartott energia megjelenésének a jele, egyfajta  –iránybaállítás, hogy mindenképpen odafigyeljünk valakire -, amivel a két lélek segíteni próbál egymásnak megérteni valamit, és önmagában még nem értelemszerű, hogy életükben együtt is kell maradniuk, hogy fizikai síkon kapcsolatba kell kerülniük.

A tudatosság szintjének csökkenésével csökkent a karmikus jelek felismerésének, értelmezésének képessége, és felerősödtek az ösztön jellegű reakciók, és megélések, amik mellett ha nem érik be párhuzamosan a megértés, rálátás folyamata, a korábban egyszerűen működő kapcsolatok egyre szövevényesebb, érthetetlenebb, egyre bonyolultabb szálakká alakulnak át a rengeteg beszerzett „karmikus adósság” miatt. Az adósságunk pedig nem más, mint elcsúszásaink, félreértelmezéseink  korrigálására kialakuló tanító lehetőségek újabb és újabb félreértelmezése, elszalasztása. Miben csúszunk el? Abban, ahogy a szeretetet félreértelmezzük, és átfordítjuk elmebeli, birtoklási folyamatokba, aminek különféle eszközei tombolnak jelen korunkra, mint manipulálás, érzelmi zsarolások, érdek játszmák, komplexusok eleinte csak párkapcsolatainkban, később a csoportokban is, ahol részt veszünk.

Az ösztönök, vágyak, félelmek csak a tudatossággal nem rendelkező embert rángatják vakon. A tudatos ember mindezt jelzésként értelmezi, és nem ugrik bele rögtön semmibe. Először megfigyel, megvárja, míg körvonalazódik a tanítás jellege, és végig figyelemmel kíséri a változásokat, így nem lepődik meg, nem csalódik, nem szenved, legalábbis nem olyan mértékben, méretekben, mint ahogy a tanítási folyamatok körforgásai egy alacsonyabb tudatossággal rendelkező embert megérintenek.

A tudatosság csökkenése egy olyan működésformához vezetett, melynél nem a 6-os csakra (3.szem, megérzés, meglátás, átlátás), hanem a 2-es csakra (ösztönök, vágyak, birtoklási igény, veszteségtől való félelem stb.) dominál, emiatt

az Ember elsődlegesen azon keresztül tanul, hogyan reagál arra, mit kaphat meg, és mit nem, mit érhet el, és mit nem, mit tarthat meg, és mit kell elveszítenie, és a szeretet átértelmeződött átmeneti elégedettséggé, örömmé, (birtoklás, siker esetén), ami veszteség, kudarc esetén szenvedést hoz.

Az Ember szeretetre vágyik, de közben elismerésért, sikerekért, birtoklásért harcol, ami mellett nincs ideje felfigyelni a szeretetre, ami eredendően körbeveszi a tanítások képében, amivel fejlődhet – akár egy másik emberen, akár egy történésen keresztül..

Ez a folyamat pedig működésformánkká vált, így nem a szeretet tanító jelzéseként értelmezzük a tanító történéseket, érzéseket, hanem akként, hogy tudjuk-e irányítani, uralni, megkapni, megtartani a dolgokat, az embereket, és ez a működés ráhúzódott egész életünkre, annak minden területére.

A Felemelkedés mutatója, hogy nem áll meg az egyén szintjén tanításaival, mely működésformaváltást sürget a további szenvedés elkerüléséhez, hanem eléri a társadalom szintjét is.

Ahogy vannak, akik magánéletükben ráébrednek, hogy a birtoklás öröme nem egyenlő a boldogsággal, úgy most vannak, akik ezt magasabb szintre kezdik emelni, és kezdenek rádöbbenni, hogy társadalmi szinten is a megosztás, az egység vezet boldogsághoz. Megértjük, hogy  ahogy magánéletünkben nem működik, hogy manipulálással, érzelmi zsarolással, birtoklással, uralkodással szerezzük meg amit akarunk, úgy társadalmi szinten is meg fog bukni.

Visszatérve a szexuális működésünkre, amivel kezdtük: szexualitásunk energiaáramoltatás modellünk. A szexualitás energiacsere folyamat. Amíg a szexualitás birtoklásra épül, amíg a szexualitással energiát rabolunk egymástól, amíg a szexualitásunk pótcselekvés, amivel feszültséget, magányérzetet, bizonytalanságot, komplexusokat próbálunk levezetni, és hajlandóak vagyunk bármit latba vetni, hogy megkaphassuk, addig ugyanez a működésforma ráhúzódik életünk más folyamataira is – akár a politikára is. Az energetikai kielégülésre való vágyunk határtalanná válhat, és újabb és újabb agressziót, dominanciára való törekvést állítunk párba elnyomottságra, kiszolgáltatottságra való hajlammal valós szeretet energiák összepároztatása helyett.

Az Ember kiszakadt a minden EGY egységéből, és csak lépésről lépésre tud visszatérni. Ennek a folyamatnak első lépése az, magénéletünkben hogyan működtetjük az energiákat, mert ez hömpölyög tovább életünk más területeire is. Amint megváltozik az, ahogyan energiákra, akár egymásra szert teszünk, azonnal változni fog a gondolkodásmódunk, tudatosságszintünk is, hiszen más “üzemanyaggal” fog működni a gépezetünk, és ez hatással lesz az egész, minket körbevevő világra is, ahogy az elektromos autók sem szennyezik úgy a környezetet, mint a gázolajjal működőek.

Ezért fontos önmagunk tudatos megfigyelése, hogy feltűnjön mivel, hogyan szerzünk energiát saját magunk számára, és hogyan osztjuk azt meg másokkal – a szexualitásunkban, a kommunikációnkban (ami nagyban épül az előbbire), és egyéb kapcsolati rendszereinkben. Át kell váltani egy új működésformára (yin-jang energia értelmezésre), mint amikor a halacska nem bírja már a bezártságot az akváriumban, és új életteret kell keressen magának.

A kristálykoponyák üzenete:

Keressétek az új életteret, de arra figyeljetek, hogy amikor kiugrotok a szűk üvegből, amiben eddig úszkáltatok, ne egy újabb szűk üvegbe ugorjatok át, hanem az egységet képviselő óceánba!

4 thoughts on “A szexualitásunk és működésünk

 1. B. Józsefné

  Ági.
  Mi van velem? Velem, aki két éve nem voltam együtt a párommal. Mar a legutolsó stadium sincs, a birtoklási vágy….es…tudod…ahogy telnek a hónapok…mar nem kívánom…
  Az energiánkat csak szóban kommunikáljuk le…es kész. …..

  Reply
  1. ági Post author

   szia :) szerintem itt kapcsolati kiégésről van szó, és nem tudatosulási folyamat. Akkor válik tudatosulássá, bármilyen folyamat, amikor megértjük mi, miért történik, és másként lépünk, mint ahogy a kompromisszumok, félelmek, megszokások diktálják. A tudatosság többnyire “felpezsdít” hiszen új távlatokat, értelmeket energiákat mozdít meg. Ha hirtelen belecsöppennél valami új kapcsolatba, egészen máshogy működnél újra. Úgyhogy ne ijedj meg :) ha egy csúzdára ráülsz, tuti lefelé csúszol, ugyanígy, ha egy kapcsolat érzelmileg kiég (félelmektől, veszekedésektől, véleménykülönbségek csatájától, csalódásoktól stb.) az energiák átcsoportosulnak (más csakrák kapnak erősebb impulzusokat) benned, és kevesebb hely marad a szexuális impulzusok megmozdulására…

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!