A lepke és a tobozmirigy

A lepke a változás, az átváltozás szimbóluma, ahogy a hernyó életmódból – mely csak vízszintes síkon képes haladni – átváltozik lepkévé,  mely már repülni is képes. Ugyanígy tud változni a látásmódunk.

A Spirál rendszere a “lepkét fogja dimenzionális munkára”, és a gyakorlattal felkavarja az “állóvizet” a 3.szem működésében, természetesen tiszteletben tartva az egyén tanulási folyamatait. Olyan területre érünk ezzel, amelyről nem olyan egyszerű írni, inkább megtapasztalás területű, hiszen az “állóvíz” megkavarása pont azt jelenti, hogy megpróbál a megszokott irányokból kimozdítani, szavaink pedig többnyire a megszokottra, a már ismertre vannak.

A “Szükséges az intuíció fejlődése” című írásomban (elérhető ITT) már próbáltam leírni, mennyire fontos a szeretetre való képességünk a 3.szem működésének folyamataiban, s hogy ebben milyen nagy szerepet játszik életünk első fele, mikor kialakul a csakrák működése, ami mint egy program futtatása hat ránk vissza. A tudatosság folyamata pont abban áll, hogy ezeken a “programokon” képesek vagyunk változtatni, így képesek vagyunk megélésünkön, egész életünkön változtatni.

A Lepkéző gyakorlat a 3.szem működési területeit kezdi el fejleszteni, ami nem pusztán abból áll, hogy mit érzékelünk a láthatatlan világból, hanem abból is, hogyan látjuk, értelmezzük a látható világot, mely szoros kapcsolatban van a láthatatlan világgal – többek között érzéseinkkel, gondolatainkkal, meglátásainkkal – ami döntéseink következményein keresztül válik igazán érzékelhetővé, de akkor már meg kell éljük. Ezért érdemes fejleszteni az intuíciónkat, hogy már döntéseink előtt ráláthassunk minél több oldalára ugyanannak a dolognak, és egy nagyobb kép ismeretében reagáljunk, döntsünk, lépdeljünk…

Ha bárkit érdekel a gyakorlat, íme! Természetesen a gyakorlatnak akkor van értelme, ha valaki nem csak egyszer végzi el.

One thought on “A lepke és a tobozmirigy

  1. Névtelen

    Jó volt, nagyon, a lapke még mindig itt van, nem akar elmenni! Jaj, jaj, mit csináljak? :mail: köszönöm, puszi

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!