A keresztkérdés

Nemrég járt nálam Laci, és megbeszéltük, hogy írhatok az élményeiről. Az alapszituáció az volt, hogy folyton homlok- és arcüreggyulladása volt. A fül-orr-gégész, akihez került, nem csak hagyományos orvoslással foglalkozott, így feladott neki egy rejtvényt: keresse meg, kire haragszik! Talált is egy jelöltet, de valahogy nem stimmelt az egész időben.

Nem Laci életéről szeretnék írni, hanem egy felfedezésről. Azt próbálom kinyitni, amit energetikailag adott a felfedezés. Talán, ha Laci erre téved, átmozgatja megint a saját története, hiszen az elménk szívesen változtatgat rajta utólag, hogy megint kicsit arrébb sodorjon a megoldástól.

Az eredeti verzió úgy hangzott, hogy évekkel ezelőtt, amikor maga a probléma elkezdődött, valóban haragudott valakire. Azóta azonban a fizikai tünetek újra, és újra megjelenése nem kapcsolható ehhez a személyhez. Hogy is van ez akkor? A következőt találtuk:

Egy olyan állapotba sikerült kerülni, ahonnan Laci arról mesélt, hogy a Földön folyó életet vizsgálgatja egy Tanács, aminek ő is tagja, és épp azt konstatálják, hogy az Emberi faj 100 lépéslehetőségből 1-et lép előre, és 99-et lép hátra, emiatt rohamosan fejlődik vissza. Nem az volt a fontos, hogy mikor, hol volt ez az állapot, vagy hogy ki, hogyan nézett ki, hanem hogy az a személy, akire valamikor jelen életében megharagudott, ott is érzékelhető volt, és hogy mennyire megérintette Lacit az emberiségnek ez az érthetetlen működése. Aztán emberi létformába került ő maga is…

Több élet emlékébe is belementünk, és több helyen is találkozott ezzel a kérdéses személlyel. Valahogy kerülgették egymást, és nem találták, mi a dolguk egymással, mert attól kezdve, hogy emberi formát öltöttek, mindketten el kezdtek hátrafelé lépkedni, távolodva a megértéstől, emlékektől. Így találtuk meg az okát, hogyan kapcsolódik ez a személy, a harag, és az idő.

Ez a személy folyton megérkezik,  életről-életre, bolyongva, hátha együtt sikerül emlékezni arra, honnan jöttek, és hogyan tovább, de csak annak energiája erősödik, ami eltérítő. Nem konkrétan erre a személyre haragszik Laci, hanem arra a működésformára, amibe ő maga is  belecsúszott, és ez a harag kapcsolható ehhez a személyhez is, mivel ő is ott volt, de a harag működtetése Laciból, önmagából fakad. 

Megkerestük, hol volt a legnagyobb kanyar, amivel Laci elfordult egykori küldetésétől, és hogy ehhez az élményhez kapcsolódott-e ez a személy, vagy a harag. Ehhez most megint mesélnem kell kicsit:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy olyan Laci, aki érdeklődött az energiák működése iránt, és nagyon gyorsan jelentős eredményeket is ért el gondolati energiák alkalmazásával. Ahogy ő fogalmazott, remekül tudta alkalmazni a mentális ráhatást, amit ma egyszerűen manipulációnak mondanánk, de a manipuláció tudatosság nélküli folyamat, míg a mentális ráhatás nagyon is tudatos volt, komoly energetikai ismeretekkel a háttérben. Mesterek képesek ilyen szintű energetikai folyamatok megértésére, és gyakorlatba tételére.

A mi Lacink eléggé eltelt magával (emberi tulajdonság), és egyre kevésbé volt hajlandó elismerni az elérhetetlent. A tanításnak azonban mindig van olyan formája, ami képes rendreutasítani minket: Laci belelépett a szerelem csapdájába. Olyan nőbe szeretett bele (aki a kérdéses személy volt), aki nem viszonozta érzéseit, és Lacink ezt nem volt hajlandó elfogadni. Mentális ráhatással (mai szóval élve fekete mágiával, szerelmi kötéssel) rávette a hölgyet, hogy érdeklődjön iránta. A dolgok jól is mentek Laci szempontjából, míg a hölgy spontán, ráhatás nélkül szerelembe nem esett mással (karmikus feladatként). Laci nem tudta ezt elfogadni, ezért megbetegítette a hölgyet, de az akarással túlzásokba esett, és a hölgy belehalt. 

Elvette a nőt attól, akibe beleszeretett, de elveszítette ő maga is. A veszteség fájdalma átalakult ridegséggé, érzéketlenséggé, haraggá, és dühében (miután elveszítette a kapcsolódást, az intuitív képességeit) megharagudva Istenre, a Forrásra, az energiákra, mindenre és mindenkire, megfogadta, hogy soha többé ilyesmivel nem foglalkozik. Csakhogy ezzel blokkolta magában azon részét is, amivel küldetése lett volna önmaga, és mások segítésében, amihez energiák gyakorlati (gyógyításhoz, meditációhoz stb.) alkalmazása szükséges. Olyasmit kért, fogadott meg az ember szabadakaratával élve, de haragtól indíttatva, amit  nem gondolt át. A harag kezelése, megélése, felismerése, feldolgozása, átalakítása karmikus tanítássá vált számára. Egyfajta kulcs lett egy zárba, ami nem nyílik ennek megértése, feloldása nélkül, és amíg a zár nem nyílik, nem léphet be az ajtón sem, ami visszafelé vezet, egykori önmagához. 

Így találtunk rá, miért is okoz fizikai tüneteket a harag.

A harag összetetté vált. Haragszik azért, mert olyan működésbe csúszott, amit nem tart jónak, és mostanra már azért is haragszik, hogy ha bármikor haragszik (nem csak valamire, valakire, hanem magára a benne elindult folyamatra is).  Szinte egy ördögi kör lett ez a folyamat, és nem a haraggal magával foglalkozik, az fel sem tűnik, hanem annak elfojtási formáit ízlelgeti, így a harag energiáihoz testi tünetek párosulnak, hogy felismerje.

A kérdéses személy úgy kapcsolódik az egészhez, hogy emlékezteti. Újra és újra. Lacinknak pedig nem a személyével van dolga, hanem saját magával – akár rajta, akár másokon keresztül – hogy visszataláljon egy olyan megéléshez, ami békés, elfogadó, megértő – önmagára, és másokra nézve is, és ez nem keverendő össze a konfliktuskerüléssel, kívülről csendes belső vívódásokkal, folytonos elmebeli körökkel, érzelmek helyretétele helyett.

Egy új szituáció állt elő, és itt jön az Ember szabadakarata. Megy tovább úgy az úton, ahogy eddig, vagy odafigyel arra, ami feltárult. Csakis ettől függ, enyhülnek-e, megszűnnek-e a testi tünetek.

Lehet ez csak egy egyszerű mese, vagy kibontakozhatnak általa olyan rétegek, amiket egymásba tömörített az időértelmezésünk, és emiatt a sok-sok különböző sík/történetet mára egyetlen problémába sűrűsödött. A keresztkérdés egy gordiuszi csomót takar: egyszerűen át kell vágni, vagy belegabalyodunk. A szétvágás mikéntje a további kérdés, az pedig nem más, mint önismeret: annak megvizsgálása, mi mindenben nem tudjuk magunkat szeretni, elfogadni, és elkezdhetünk változtatni rajta.

Ha valakit érdekelnek kristálykoponya találkozók, beszélgető work-shopok, Symbolon önismereti beszélgetés, vagy reinkarnációs utazás, kérem jelezze emailben (tudatoslet.spiral@gmail.com)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!