2017- A kitartás éve

untitledA Spirál decemberben már a következő év minőségeiről üzen, ahogy azt tavaly is tette. Egy éve arra hívta fel a figyelmünket, mennyire fontos lesz 2016-ban felismerni az önámításainkat, milyen sok olyan élethelyzet lesz, ahol szükségünk lesz saját belső őszinteségünkre ahhoz, hogy felismerésekre találjunk, és megfelelő lépéseket tudjunk tenni. Továbbá jelezte, milyen nehéz lesz a következetesség, hogy a felismeréseink mellett fel is tudjunk sorakoztatni az új lépéseket, és ne térjünk vissza ismétlésekhez annak ellenére, hogy már látjuk mivel jár. Külön kiemelte a Majom évének minőségeit, ami a ‘nagy színház’, ahol meg kell látni mi való a színpadra, és mi a valós életünk építőköve.

A Spirál tanításaiban nekem pont az tetszik, hogy nem mindenféle képességre, tudásra gyúr, hanem letisztogatni próbál, hogy előjöhessen mindannyiunkból az, ami Eredendően bennünk van, csak lefedi számtalan réteg. Itt nincs előírás arra, mit, hogyan kellene csinálni, csak mert valakinek úgy már működött, mert a konkrét minták sok emberben nem hozzák elő ugyanazt a bemutatott működést, csak komplexusokból fakadó megfelelést, vágyakat mozgatnak meg, ami úgyanúgy réteg, és elfedi a saját egyéni képességeket, és csak megelégszünk azzal, hogy más képes rá, más tudja, és mi tudunk erről beszélni. A nehézsége ennek az útnak viszont az, hogy ahol nem kapunk kész sablonokat, azzal nehezen tudunk mit kezdeni, mert “elgépiesedésre” vagyunk kondícionálva.spiral

A Spirál célja, hogy mindannyiunkból az tűnjön ki, ami saját gátunk, és az csillanhasson meg, ami saját, egyedi belső szépségünk, amit jelenleg sokan hagyunk elfedve lappangni a mások által szépnek tartott értékek között. Egyre szürkébbek vagyunk a sok elvárás világában, és saját megfelelni akarásunkban. Elborít bennünket a sok félelem, elfojtás, megalkuvás; a gépies rutinnapok (attól válnak azokká, amire fókuszálunk), a pótcselekvések. Kifelé mutogatunk, hogy ne kelljen őszintén befelé nézni, hogy ne kelljen felmérni mi magunk mennyit adunk a világ szépségéhez azáltal, hogy felkutatjuk, és ápoljuk saját belső szépségünket.

A Spirál első üzenete 2017-re:light

Ne hagyjátok kikopni önMAGatokat annak csalóka “fényében”, hogy azok vagytok, amivé mások akarnak tenni benneteket, amivé a mások általi elvárásoknak való megfelelésekkel váltok. Ha 2016 a “felrázás éve” volt, 2017 azt mutatja meg, a felrázás után ki, mit akar megtartani, és ki, mit akar “kirázni” életéből (gondolkodásából, viszonyulási rendszeréből, megéléseiből) annak tudatában, hogy “ki mint vet, úgy arat”, “amint bent, úgy kint”. Ahogy a belső, egyedi értékeinket hagyjuk kipusztulni, elnyomni, úgy pusztul el földi világunk szépsége is. 2017-ben megmérettetik belső és külső világunk szépségének értéke, mennyire fontos nekünk, mennyire engedjük át a teret a sötétségnek, azaz a félelmeknek; az erőviszonyok alakítgatásának, hatalomvágynak – egymás felett, és önmagunkon belül (melyik érzés, gondolat erősebb). 2016 a felismerések éve volt, 2017 pedig a kitartást teszi próbára, azok mellett az értékek mellett, amiket felismerünk, amik egy új világ felé vihetnek.

A félhomályban tapogatózó Emberiség számára elérhető a Fény, de ehhez AZT kell választani, és ki kell mellette tartani értékeinkben, döntéseinkben, tetteinkben, megéléseinkben, gondolatainkban, amihez utitársunk önmagunk, és egymás tiszteletbentartása; akarásunk átminősítése megértésbe, együttműködésbe és elfogadásba.

A 2016-os Majom évét a Kakas éve fogja felváltani. A Kakas kapirgál, kidobál, próbálja lerakni mindazokat a minőségeket, amik nem békét hoznak, mert tudja, ahol két kakas van, azok könnyen kikaparják egymás szemét. 2017-re nagy konfliktusok várhatóak (akár belső, akár külső) ott, ahol nem sikerül megfelelően kigyomlálni a megértést, együttértést gátló “gazokat”.

3 thoughts on “2017- A kitartás éve

  1. picur

    Ági, amit itt leírtál, szóról szóra igaz rám. Köszönöm a gondolatokat! :heart:

  2. Mária és Misi

    Köszönjük az útmutatást.Biztos meg lesz a kitartásunk is.Mária,Misi

  3. Maya

    Remélem a jelenben,jobb és kitartóbb eredetben maradóbb leszek, hiszen a Kakas éve lesz ami az én évem jan.28-tól.Köszönöm :heart: :good:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-( 
:unsure:  ;-) 
 

Kategóriák

Blog bejegyzések archívuma

error: Content is protected !!